Loveless #1

Loveless #1Titel: Loveless #1
Forfatter: Brian Azzarello
Tegner: Marcelo Frusin
Udgiver: Vertigo
Bedømmelse (samlet): [rate 7.5]

Brian Azzarello, især kendt fra serien 100 Bullets og et nyligt overstået job på Superman, giver her sit bud på en western af den hårdkogte slags, og umiddelbart tegner det rigtigt godt.
Vores hovedperson, Wes Cutter, er en mand på vej tilbage til sit tidligere liv efter at have deltaget i den amerikanske borgerkrig, og selv om der formelt er fred i landet, ser det ikke ud til at han finder fred og ro lige med det første. Dermed ikke sagt at serien er spækket med action, men derimod med en skummel, underliggende tone, som klæder det hårdkogte Wild West-miljø rigtigt godt.
Azzarello skaber et nyt univers og figurgalleri, og jeg vil egentligt ikke udtale mig meget mere om den sag før histoorien er gået videre.
Tegningerne er flotte og stemningsfulde og hovedpersonerne står allerede forholdsvist stærkt. Jeg skal tage mig lidt sammen for at komme i gang med Azzarello, da han er … meget ordrig til tider, men det betaler sig i sidste ende. En lovende ny serie, som jeg vil følge med spænding.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

Skriv et svar