Seven Soldiers: Bulleteer #1

Seven Soldiers: Bulleteer #1Titel: Seven Soldiers: Bulleteer #1 (af 4)
Forfatter: Grant Morrison
Tegner: Yanick Paquette og Michael Bair
Udgiver: DC Comics
Bedømmelse (samlet): [rate 8.5]

Grant Morrison påbegynder her historien om den sjette af de syv soldater, Bulleteer. Lance Harrower er besat af at blive en superhelt, og udvikler derfor Smartskin – et stålhårdt lag kunstig hud – i håb om at blive superhelt selv. Eksperimentet går i midlertid frygteligt galt, og det ender med at det er hans kone Alix som bliver dækket af Smartskin, mens han selv kvæles af det.
Fra en forholdsvis almindelig oprindelseshistorie skriver Morrison en masse nye og spændende vinkler ind i serien (f.eks. den halvpornografiske hjemmeside, eternalsuperteens.com, der er hendes mands virkelig motivation for at ville blive superhelt – han vil have supersex med supersildene!). Man kan indvende at “helten som ikke vil være helt” et godt brugt tema, men Morrison får det til at virke nyt og ubesværet.
Paquette og Bairs tegninger bringer lige dele cheesecake og indføling til historien, og jeg kan kun se frem til næste nummer. Dog undres jeg over hvordan denne historie vil hænge sammen med de seks andre historier, men jeg har så stor tiltro til Grant Morrison, at jeg er overbevist om at det skal den nok komme til.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

Skriv et svar