Transformers

Transformers - Optimus PrimeLad det være sagt med det samme: jeg har ikke dyrket Transformers specielt meget, men har på den anden side altid været velvilligt indstillet overfor universet – hvem kan have noget imod store robotter? Netop min forkærlighed for store robotter har drevet mig til at sidde igennem en del både halv- og heldårlige film, men jeg kan allerede på nuværende tidspunkt i anmeldelsen løfte sløret for at Transformers af Michael Bay nok er den bedste “store robotter som smadrer ting”-film som jeg har set endnu.

Filmen handler om kampen mellem de gode Autobots og de onde Decepticons, der begge er kommet til jorden i jagt på den magtfulde artefakt, Urgnisten. Fanget i denne kamp er den unge mand Sam Witwicky (Shia LaBeouf), hvis nye bil viser sig at være Autobotten Bumblebee. Det viser sig nemlig at Sam har et kort, der viser Urgnistens placering. Indover dette kommer alt det løse – nogle amerikanske soldater, Sams romantiske interesse Mikaela (Megan Fox), en hemmelig regeringsorganisation, elitehackere og masser af action. Det er på mange måder meget “by numbers”, men det er lavet rigtigt, rigtigt godt og med tydelig kærlighed til forlægget – og når først de store robotter smadrer løs på hinanden er det medrivende.

Transformers
Filmens effekter er et kapitel for sig – de er gennemarbejdede og robotterne er virkeligt godt animerede med masser af små detaljer og en overbevisende grad af personlighed. Kampscenerne er også godt lavet – det manglede da også bare, da en stor del af filmens publikum sandsynligvis betaler deres billet for at se …nåja, store robotter der smadrer ting. Vi har Decepticons mod militæret, Autobots mod Decepticons, hemmelig regeringsorganisation mod Autobots og naturligvis Autobots og militæret mod Decepticons … inde midt i en storby. Glemte jeg noget? Sikkert, men filmen er på det område et overflødighedshorn af utroligt gennemarbejdede actionsekvenser.

Dybt inde i mig råber min indre akademiker at der ikke er den store dybde i filmen, der giver et meget sort/hvidt billede af verden med de gode, gode Autobots og de onde, onde Decepticons, men jeg kigger vredt på ham og beder ham holde sin mund lukket – det er simpelthen alt, alt for god underholdning til at lade det blive spoleret af den slags uvæsentligheder! Er man i stand til at slå sin hjerne fra – nogen af os har nemmere ved det end andre :) – er Transformers det bedste bud på medrivende underholdning, jeg har set længe.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

Skriv et svar