tegneseriesiden

Vi elsker STADIG tegneserier!

Charles Burns til komiks.dk

med 5 kommentarer

Charles Burns, skaberen af Black Hole, kommer til komiks.dk i 2010Endnu en legende fra den uafhængige, amerikanske graphic novel-scene besøger København! Komiks.dk og Forlaget Fahrenheit præsenterer Charles Burns på festivalen i 2010!

Det var et møde med tegneserielegenden Art Spiegelman, der gav Burns sit første gennembrud som tegneserieskaber. Han blev bedt om at yde bidrag til Spiegelmans Raw Magazine, hvilket blandt andet resulterede i historier som Big Baby og Dog Boy. Til Heavy Metal Magazine skabte han figuren El Borbah, der er en hybrid imellem en privatdetektiv og en mexicansk wrestler. Hovedparten af Burns’ tidlige arbejde er siden hen blevet opsamlet og kan stadigvæk fås den dag i dag. Det helt store gennembrud kom dog med hovedværket Black Hole, der udkom i serieformat fra 1994 til 2004. Værket blev senere samlet i en lettere redigeret udgave og blev udgivet af Fantagraphics Books. På dansk udkommer Black Hole på Forlaget Fahrenheit.

Af andet arbejde fra Burns kan nævnes den fotografiske kunstbog One Eye samt hans bidrag til den animerede, franske antologifilm Peur(s) du Noir. Burns skabte også coveret til Iggy Pops album Brick by Brick fra 1990.

Burns kombinerer klare linjer med stærke kontraster og skaber en stemning af skæv uhygge. Black Hole er ofte blevet sammenlignet med film af både David Lynch og David Cronenberg, men værket er på alle måder helt og aldeles originalt og unikt.

Komiks.dk og Forlaget Fahrenheit er stolte over at kunne præsentere Charles Burns på Komiks.dk i 2010.

Del dette indlæg med andre:
[Bloglines] [del.icio.us] [Facebook] [Google] [Ma.gnolia] [MySpace] [Twitter] [Email]

Skrevet af Michael Lindal Andersen

6. oktober 2009

5 svar på 'Charles Burns til komiks.dk'

Abonnér på kommentarer via RSS eller lav et TrackBack til 'Charles Burns til komiks.dk'.

 1. Yay. Ser frem til den danske udgave af Black Hole (nu har jeg undladt at læse den på engelsk, fordi den skulle blive oversat). Har Burns egentlig ellers været ude på dansk? Det eneste, jeg kan huske, er en enkelt illustration i en horror-antologi et sted.

  Janus Andersen

  Janus

  6 okt 09 at 11:36

 2. Nej, der er vist ikke kommet noget nævneværdigt af ham på dansk – faktisk var horror-illustrationen ny for mig. Black Hole er for fed – du kan godt glæde dig!

 3. For at det ikke skal være løgn, tror jeg, at illustrationen var i “Gys! : hårrejsende uhygge! : R.L. Stines yndlingshistorier”. Det var i al fald en overraskelse, så meget kan jeg huske )
  Synes, det er ved at være længe siden, den danske Black Hole blev annonceret… hvad er der med de forlag?

  Janus Andersen

  Janus

  6 okt 09 at 12:36

 4. Det fede ved at arbejde på et bibliotek er, at man nemt kan verificere den slags Det ER i Gys! Hårrejsende Uhygge, at Burns har leveret hele to illustrationer. Hvilket også var nyt for MIG -) Så indtil Black Hole kommer på dansk vil det eneste Charles Burns på dansk være at finde i børnebiblioteket -)

  Black Hole er fantastisk. Helt og aldeles. Men den bør ikke stå i børnebiblioteket -)

  Michael Lindal Andersen

  Michael Lindal Andersen

  6 okt 09 at 13:51

 5. JAAAAAAHHHHH

  Thomas T.

  8 okt 09 at 19:38

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.