Dansk tegneserieantologi udkommer i USA

Cover til amerikansk antologi med danske tegneserieskabere

Danske tegneserieskabere gør første tiltag til at erobre verden – følgende er sakset fra Aben Malers nyhedsbrev:

det førende amerikanske tegneserieforlag Fantagraphics udgiver til sommer en antologi med danske tegneserier. Den udkommer naturligvis også herhjemme – på Aben maler.
From Wonderland with Love, Danish Comics in the Third Millenium er en samling af nogle af de bedste kortere tegneserier fra det sidste årti. 176 sider, 17 bidrag, 100% overflødighedshorn.
Antologien har snigpremiere på tegneseriefestivalen MoCCA Art Festival i New York i juni, mens danske læsere må vente til august med at se den.

Det bliver naturligvis spændende at se hvad antologien indeholder og ikke mindst hvordan den bliver taget imod – der er mange spændende danske talenter nu, og der er tidligere blevet “eksporteret” danske serieskabere til udlandet, så hvem ved… ?
Under alle omstændigheder er det et vigtigt træk i forhold til at få præsenteret udlandet for danske serieskabere.

I nyhedsbrevet bliver også nævnt at der er flere af de lækre 676’ere på vej, så det kan vi også glæde os til.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

5 tanker om “Dansk tegneserieantologi udkommer i USA”

  1. “nogle af de bedste kortere tegneserier fra det sidste årti” så det er genoptryk, hmm altid noget at det er samlet, jeg glæder mig til at se hvad der er i, forhåbentlig en masse jeg har overset.

  2. Jeps, næsten det hele er genoptryk, men man skal være en virkelig flittig samler med en meget bred smag for at have hele bunken i forvejen. Nogle af bidragene har kun været trykt i udlandet, og langt de fleste er udsolgt eller svært tilgængelige.

    (Har man lyst til at lege detektiv, kan man forsøge at matche forsideelementerne med bidragsyderne.)

Der er lukket for kommentarer.