Don Rosa kommer til Komiks 2008

Så er der noget at glæde sig til for Donaldister og almindelige Anders And læsere i alle aldre. Komiks kan nu annoncere at man til næste års festival byder på ingen ringere end tegneren Don Rosa. Med hensyn til berømmelse overgås Don Rosa vist kun af det andet store ikon indenfor Anders Ands, Carl Barks, og selv i forhold til ham hører man af og til fans diskutere hvem der er størst. Tegneseriesidens stedfortrædende redaktør er mere vidende om Marvel comics, så han skynder sig ud til neutralt ringhjørne hvorfra han vil mumle diskret om at Kurt Busiek og Peter Snejbjerg også vil være at finde på festivalen som løber af stablen d. 31. maj og 1. juni 2008.

Mere om den seneste store annoncering kan læses her på Komiks egen hjemmeside.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.

2 tanker om “Don Rosa kommer til Komiks 2008”

  1. På Dansk Donaldist-Forenings forum kan man i hvert fald se fans glæde sig over at Don kommer. Glæder mig også selv til at se ham igen. Mht. den evindelige og udmattende debat om hvem der er bedst, så står jeg selv på den fløj der mener at Rosa intet ville have været uden Barks – og den fløj står Don vist også selv på. Men der er andre som sætter Rosa højere end Barks – hvilket vel inde for religionens verden ville svare til blasfemi…

  2. Det er jo svært med den slags, som du selv antyder så er det et næsten religiøst emne, og  jeg er ikke donaldist nok til at kunne sige noget kvalificeret der.
    Men jeg kan drage sammenligningen til Marvel hvor Jack Kirby er gud (nogen gange rent bogstaveligt som da Waid/Weiringo bruger ham som gud i en FF historie). Der er nogen tegnere jeg synes er større set fra hvor jeg sidder, men de er jo alle folk der er vandret i hans fodspor selv om de senere har fundet deres egen måde at tegne på. For eksempel Barry Windsor-Smith hvis tidlige Conan var ren Kirby i stregen.
    For at blive større skal man efter min mening også træde ud af skyggen af sin læremester og finde sin egen stemme – og det er så her at jeg nok ikke helt er kvalificeret til at kunne sige om Don Rosa har gjort det.

Skriv et svar