Dylan Dog lukker

Dylan DogDet er med stor beklagelse at jeg må viderebringe følgende nyhed:

Dylan Dog takker af — for nu! Dylan Dog nr. 5, der er i handlen nu, bliver det sidste i rækken i denne omgang.

Der har været mange hurdler, der skulle overvindes ved at udgive en månedlig tegneserie – og nogle af dem lod sig ganske enkelt ikke overvinde. Mest problematisk har det været at få tegneserien ud i forretningerne. Kioskerne ville ikke have den – boghandlerne ville ikke have den. Efter min vurdering havde det intet med kvaliteten af serien at gøre, men skyldes snarer to ting: dels at den lave pris gjorde at forhandlerne ikke følte at den tilsvarende lave avance gjorde at produktet var værd at satse på, og dels fordi der ganske enkelt var tale om en tegneserie. Det er min oplevelse at forhandlerne ikke har meget tro på salgbarheden af tegneserier længere.

Trods de mange problemer med at få serien ud til læserne, opnåede Dylan Dog nr. 1 et helt fornuftigt salg. – Måske var det nyhedsværdien, eller pga halssmykket, som var med som gratisgave? Men i længden har salget ikke været tilfredsstillende, og det er grunden til at vi nu slår bremsen i.

Selv om Shadow Zone Media indstiller den månedlige udgivelse af Dylan Dog, betyder det ikke at vi ophører med at eksistere som forlag. Der arbejdes med planer om at udgive en række one-shots – 300-siders graphic novels i rigtigt bogudstyr rettet mod boghandlerne – i et prisleje der vil gøre produktet mere interessant for forhandlerne.
– Og det kunne da meget vel tænkes at Dylan Dog kunne gøre comeback i dette format.

Forlaget vil gerne rette en tak til alle Dylan Dog-læserne, der har fulgt vores kære mareridtsdetektiv i hans kamp mod vampyrer, varulve og andre skumle monstre. – Det blev ikke disse overnaturlige væsener der fik has på Dylan Dog, men derimod noget så jordnært og kedeligt som dårlige salgstal.

Farvel – og på gensyn!

Bjarne Kristensen
Shadow Zone Media

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi her på tegneseriesiden har fulgt dette spændende tiltag – udgivelse af et nyt månedligt blad – med krydsede fingre. Bladets kvalitet har der ikke været noget at udsætte på – står det virkeligt så greelt til med markedet?

Herfra siger vi i al fald tak for de fem numre som det blev til og god vind fremover til Bjarne Kristensen og Shadow Zone Media – vi venter spændt på det næste udspil!

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

En tanke om “Dylan Dog lukker”

  1. Ja der er vist kun at sige som Vakse Viggos chef Blomme – "Knurremumlesgu!".
    Det er ærgeligt at endnu et godt tiltag indenfor tegneseriemarkedet dør så tidligt. Men man kan da håbe på at der kommer nogen graphic novels i stedet for månedsbladet – jeg er stadig klar til at købe.

    Og til kioskerne og boghandlerne kan jeg kun sige – jeg gider ikke høre jeres flæberi over at i tjener for lidt og at folk ikke læser nok og at der ikke er nogen opbakning til det danske marked. I har blot endnu en gang bekræftet for mig hvorfor det eneste intelligente man kan gøre er at læse på fremmedsprog og handle over nettet.

Skriv et svar