Fantasticon 2009 – også for tegneserielæsere

Fantasticon
Fantasticon

Hvor går en tegneseriefan hen i de år hvor der ikke afholdes Komiks? Et af forslagene kunne være Fantasticon 2009, som afholdes i Vanløse Kulturhus d. 29. -30. August. Der er således god tid til arrangementet, men festivalens koordinator Flemming R.P. Rasch, som for nyligt udsendte nyhedsbrev nummer tre omkring festivalen opfordrer folk til allerede nu at tilmelde sig på Fantasticons hjemmeside.

Fantasticon har været et årligt tilbagevendende arrangement siden 2005, hvor fans af science fiction, fantasy, horror med mere har chancen for at møde dels hinanden, dels en række danske og udenlandske gæster.
De to udenlandske hovednavne er i år begge forfattere at science fiction, og skulle man ikke kende dem i forvejen vil nye læsere få lejlighed til at komme “up to date” ved et par præsentationer. Det forlyder også at der vil blive udgivet bøger med de to hovednavne i forbindelse med Fantasticon. Flemming Rasch præsenterer de to hovednavne således:

“Charles Stross: Science fiction-forfatter – som annonceret i nyhedsbrev 1. D. 16/6 har Science fiction Cirklen et arrangement i Valby, hvor Stross’ forfatterskab præsenteres. Se sciencefiction.dk

Gwyneth Jones: Science fiction-forfatter – som annonceret i nyhedsbrev 1. Vi har planer om at arrangere et foredrag om hendes forfatterskab inden Fantasticon.”

Det er værd at bemærke at Charles Stross for nyligt blevet nomineret til en Hugo pris, science fiction genrens Oscar, for sin bog Saturn’s Children (mere herom på http://www.thehugoawards.org/ ).

The Light Brigade af Tomasi og Snejbjerg
The Light Brigade af Tomasi og Snejbjerg

Blandt de øvrige deltagere er det nok [[Peter Snejbjerg]] som er mest interessant for tegneserie-læsere. Et andet velkendt navn for tegneserielæsere er Morten Søndergård, også kendt som [[Marvel-Morten]]. Morten har i år en stand på Fantasticon, ikke for sin arbejdsplads [[Fantask]], men for at holde hollandsk auktion over en del af sin meget omfattende samling af bøger. Morten har også lovet at stille op til en panel-diskussion undervejs.

Måske vokser tegneseriefans fra at diskutere om “Superman kan tæve Hulk”, men de fleste er som regel klar til en omgang “Hvilken historie var den bedste?”. Fantasticon byder på flere top-10 lister over de bedste historier med blandt andet X-Men som sikkert vil inspirere nye læsere og sætte gang i diskussionen hos de mere garvede.

Endelig vil deltagerne få lejlighed til at prale med deres viden i to quiz’er hvor undertegnede sammen med den tidligere formand for [[Fantastik]], storsamleren Tue Sørensen, arbejder på højtryk for at finde på interessante spørgsmål.

… og så har jeg slet ikke nævnt film-sporet som byder på alt fra kult-fanfilm til den aktuelle svenske vampyr-film “Lad den rette komme ind”.

Læs mere om de øvrige dele af arrangementet i nyhedsbrev nummer tre.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.

2 tanker om “Fantasticon 2009 – også for tegneserielæsere”

  1. Det ser spændende ud og jeg glæder mig til at komme. Som tingene ser ud nu, ender jeg nok med at skulle interviewe Peter Snejbjerg – og det ser jeg selvsagt frem til.

  2. Jeg lægger øl på køl til after-party :-)

    Det kan være man også vil prøve at lokke dig til at være med i en af diskussionerne.

    Jeg hørte i øvrigt fra Marvel-Morten den anden dag at Snejbjerg ikke var så længe på The Mighty. Jeg har ikke fået set på den endnu, men jeg fik købt en trade med “Light Brigade” som jeg skal have kigget på inden Fantasticon.

Der er lukket for kommentarer.