Google introducerer ny webbrowser med en tegneserie

Rygterne har længe svirret om at søge-giganten Google ville melde sig på banen med et alternativ til Microsofts udskældte Interne Explorer. Det nye produkt, som i første omgang henvender sig til Windows brugere, men som senere også vil kunne fås til Mac og Linux har fået navnet Google Chrome.

Nu er det jo i forvejen ikke nemt at overbevise almindelige brugere af internettet om at de skal bruge et mere sikkert alternativ. Trods adskillige år på markedet har det gratis alternativ Firefox stadigt lang vej igen i forholdt til den enorme markedsandel som Internet Explorer har.

Så måske er det derfor at Google har tænkt i andre baner og blandt andet lavet en tegneserie som skal forklare hvorfor Chrome er bedre, hurtigere og mere sikker end noget man tidligere har set.

Tegneserien kan findes her på Google Books hvor man også vil kunne downloade den i PDF format (lige nu ser linket dog ikke ud til at virke for den del. Om den forklarer den nye browser på en måde der er til at forstå for folk der ikke er IT nørder i forvejen er jeg nok en dårlig dommer over, jeg har arbejdet i branchen i snart tyve år. Men hvad jeg kan sige er at fra et nørd-synspunkt ser det meget spændende ud hvad Google har på vej – når de ellers når frem til at frigive en version der kan køre på min Macbook.

Som en ekstra bonus kan nævnes at tegneserien faktisk afslører at en række danske udviklere åbenbart har leveret en ganske vigtig komponent omkring den nye browsers afvikling af Javascript.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.

10 tanker om “Google introducerer ny webbrowser med en tegneserie”

  1. Jeg mindes den undersøgelse som den amerikanske hær lavede på et tidspunkt – de var ude på at lave den bedst mulige indlæring for deres soldater. De kom frem til at tegneserien var suverænt det bedste medie at lære noget igennem – og så vidt jeg husker endte de endda med at hyre Will Eisner til at tegne instruktionsmanualer for dem.

    Og nu må Google snart se at få udgivet en udgave af Chrome til Linux, damnit!

  2. Det ser ud til at Google har nosset i det og er ved at erkende det – ihvertfald hvis man læser nogen af de seneste kommentarer. Det lød godt nok liiiige gustent nok som udgangspunkt.

    Heldigvis har vi stadig Firefox som fallback lige meget hvad :)

Skriv et svar