Kurt Busiek til Komiks.dk 2008

Kurt BusiekSå er der nyt om gæster til komiks.dk, og det er rigtigt godt nyt:

Kurt Busiek er en af den amerikanske tegneseriebranches travleste forfattere, men han har alligevel fundet tid til at besøge Komiks.dk i 2008. Fra Avengers til Superman og Astro City… Busiek har prøvet det hele!

Da Komiks.dk drog til Comic Expo i Bristol var det blandt andet med henblik på at invitere tegneserieskabere fra hele verden til Danmark. Vi snakkede blandt andet med superhelte-legenden Kurt Busiek, der nu har sagt ja til at være vores gæst i 2008.

Busiek har været forfatter på en næsten uendelig række af tegneserier fra de fleste store amerikanske forlag. Vi kan blandt andet nævne Superman, Spider-man, Justice League, Iron Man , Conan, Aquaman, Vampirella samt hans meget roste tid med Avengers. Mest kendt er han dog nok for miniserien Marvels, der handler om en verden af superhelte set fra gadeniveau. Dette tema går igen i Busieks med personlige og roste værk, den ambitiøse Astro City. På dansk er også udkommet Arrowsmith om magi og drager under 1. verdenskrig.

Vi regner stærkt med, at Busiek vil øse ud af sin enorme viden om og forståelse for superheltegenren, når han går på scenen i København, og vi er meget stolte over at kunne præsentere ham for de danske fans.

Jeg ser meget frem til at se Busiek på komiks.dk 2008 – forlydener fra udenlandske tegneseriefestivaller vil vide at han er værd at høre på.

Her på tegneseriesiden har vi anmeldt hans Astro City og Superman: Secret Identity og skrevet et forfatterportræt om ham hvis man vil vide mere.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

En tanke om “Kurt Busiek til Komiks.dk 2008”

  1. Det lyder da rablende fedt, jeg har lige i går læst hans Arrowsmith færdig, som jeg syntes ret godt om. Sikke en tilfældighed, at jeg dagen efter finder ud af han kommer til komiks.

Skriv et svar