Marvel åbner nyt site for de yngste

Marvel KidsDanmark er et underligt alting-på-hovedet land. Efter en længere periode med Spiderman Kids som et godt forsøg på at trække en yngre læserskare til deres Marvel udgivelser har Egmont valgt at stoppe bladet. Denne beslutning falder næsten på samme tidspunkt som Marvel i USA vælger at lave en ny satsning for at trække yngre læsere til. Meddelelsen kommer blandt andet via Newsarama.com.

Det nye under-site til www.marvel.com får navnet Marvel kids og indeholder både links til Marvels gratis digitale tegneserier og forskellige video’er rettet mod et yngre publikum. Blandt de digitale tegneserier kan man blandt andet følge første nummer af Spider-Man serien og meget andet, som selvfølgelig gerne skulle føre til at de unge begynder at plage deres forældre om de øvrige numre i papir-udgaven. I video afdelingen kan man for eksempel se trailere til kommende film, blandt andet de animerede udgaver af FF og Spider-Man. Endeligt kan man se en lille animeret sekvens specielt lavet til siden hvor Spider-Man kommer op mod en robot der er lidt for stor til hans kræfter. Men heldigvis så er hjælpen aldrig langt væk i Marvels univers.

Sitet er delt op i forskellige afdelinger dedikeret til de forskellige helte, og selv om der er mange af de populære helte kan det godt irritere lidt at She-Hulk er den eneste kvindelige helt, selv om Storm sniger sig ind på et logo nede i det ene hjørne. Gail Simone har sagt det før, men lad mig bare gentage – hvis man vil have unge piger til at købe tegneserier med superhelte må man også levere nogen forbilleder de kan identificere sig med. Lad os håbe at Marvel får rettet lidt op på den skæve kønsfordeling snart, det er jo ikke fordi de ligefrem mangler figurer at vælge mellem.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.