Sean Philips til komiks.dk 2008

Sean Philips: selvportrætFlere gode nyheder fra komiks.dk-folkene:

Enden er nær: Marvel Zombies i København!

Zombierne har invaderet tegneserieverdenen. De er overalt og zombiegenren er uden tvivl den mest populære subgenre inden for moderne horror. En af de mest populære zombie-titler på markedet er Marvel Zombies. Sean Phillips er tegneren på denne serie, og nu er det lykkedes ham at kæmpe sig vej igennem de levende døde og finde vej til Københavns Internationale Tegneseriefestival, Komiks.dk, der løber af stablen d. 31. maj til 1. juni 2008.

Phillips har arbejdet som professionel illustrator i mere end 25 år. Han illustrerede allerede Judge Dredd historier, inden han var færdig med sin kunstuddannelse, og i de tidlige 90ere fik han sit første gennembrud i den amerikanske tegneseriebranche med et langt forløb på DC/Vertigos okkulte serie John Constantine: Hellblazer.

I de efterfølgende år arbejdede Phillips for alle de større tegneserieforlag i USA. Han tegnede blandt andet titler som Batman, WildC.A.T.S , Spider-man, X-Men, Black Widow og Sleeper, der var skrevet af Ed Brubaker. Phillips andet gennembrud kom med miniserien Marvel Zombies, der var et spin-off fra Marvels Ultmate Fantastic Four . Serien foregår i et alternativt univers, hvor alle de kendte Marvel helte er blevet forvandlet til sultne, kødædende zombier. Konceptet viste sig at være yderst populært blandt zombie elskende tegneseriefans, og den samlede hardcover udgave af serien er blevet genoptrykt et utal af gange og er blevet lidt af et fænomen.

Sammen med den britiske tegner Duncan Fegredo udgav Phillips fornyligt det grafiske eksperiment Intersections, der kan beskrives som et uformelt kunstnerisk møde imellem to kreative hjerner. De to herrer spiller ping pong med deres tegneblokke, hvilket har resulteret i et yderst underholdende stykke kunst.

For øjeblikket arbejder Phillips på den anmelderroste krimi-serie Criminal med Ed Brubaker samt en fortsættelse til Marvel Zombies .

YAY!! Det er lidt uventet, men Philips er en fremragende tegner med mange forskellige udtryk, hvilket man bl.a. kan se på hans hjemmeside, www.seanphillips.co.uk.

Komiks.dk fyrer virkeligt op under programmet, og der er over et halvt år til det hele starter – det er virkeligt godt gået, og jeg ser meget frem til festivalen.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

Skriv et svar