Vagtskifte hos Egmont

superhelte.dks logoI det nyeste nyhedsbrev fra Superhelte.dk løftes sløret for en stor ændring indenfor de danske superhelteudgivelser – Michael G. Nielsen forlader posten som redaktør for de danske superhelteudgivelser og giver faklen videre til den forholdsvis nyansatte brevkasseredaktør Kim “Helt” Schou:

Det er det sidste nyhedsbrev for mit vedkommende, forstået på den måde at det er sidste gang jeg skriver superhelte-nyhedsbrevet.

Fremover bliver Kim Helt afsender af brevet – og husk, du kan også læse Kim’s blog på superhelte.dk

Sammen med Marvel-Morten trækker jeg mig også tilbage fra udvælgelsen af materiale (sådan nogenlunde da), så januar-udgivelserne vil blive sammensat af Kim i samarbejde med den finske superhelte-redaktør – som hedder Jouko.
Morten og jeg har haft et super-samarbejde i rigtig mange år, og vi har fået udgivet en masse gode ting.
Jeg har faktisk ikke tal på hvor mange blade og bøger vi har udgivet, men vi fik lukket nogle huller – og takket være Henning Kures grundarbejde i årene 1984-1986, kom Marvel på ret køl.
Vi førte udgivelserne videre på godt og ondt – tallene var desværre ikke altid med os, men når jeg kigger i arkivet glæder det mig at se, hvor meget vi egentlig fik udsendt. Og du godeste hvor det fylder godt. Vi har virkeligt fået udsendt en pæn portion af Marvel.
Undervejs havde vi endda besøg af the man himself. Ak ja, det var i 1992 og næste måned 15 år siden Stan Lee var gæst i Danmark.

Vi syntes at tiden var inde til at give faklen videre, og traditionen tro måtte det havne hos en tilfældig fan. Kim bombarderede redaktionen med mails fyldt med gode forslag. Nå ja – nu kan han selv fortsætte, kan han!

Herfra skal der lyde et stort TAK til Michael for hans utrættelige arbejde med de danske superhelteudgivelser – I gjorde en forskel for mange med jeres udgivelser.

Og så også et stort TILLYKKE til Kim, som vi kender som en vidende og engageret mand, der nok skal komme til at sætte sit præg på de danske  superhelteudgivelser i fremtiden. Vi venter spændt på hvad du slipper afsted med at præsentere os for og husk: hvis du savner inspiration til nye titler, som I kan udgive kan du altid finde inspiration her på tegneseriesiden.dk ;)

Se Kim Helts blog og superhelte.dk hvis du vil vide mere om de danske superhelteudgivelser …

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

Skriv et svar