Dansk X-Men (Uncanny X-Men 458-461)

Titel: 458-559 Worlds End, 460 Resurrections and Reunions og 461 Mojo Rising

Forfatter: Chris Claremont

Tegner: Alan Davis og Tom Raney

Udgiver: Marvel

Bedømmelse (samlet): [rate 7]

Det to første historier går videre fra sidste blad, hvor Haukkaerne (dinosaurer på samme tekniske niveau som menneskeheden ), har kidnappet Storm, og hjernevasket Marvel Girl. Storm bruger de til at skabe hyperstorme rundt om verden, og dermed skabe en ny istid. Nightcrawler, Bishop, X-23 og Psylocke arbejder sammen med det vilde lands mutanter og Kazar osv. Sammen angriber de haukkaerne, og besejrer dem. De får overbevist haukkaerne, at de skal dele jorden med menneskeheden, og dermed skabt nye allierede.

De sidste to historier handler om Psylockes ankomst til villaen, hvor hun skal til at finde sig til rette igen, efter de mange ændringer der har været siden, blandt nyankomster og udbygningen af villaen. Den sidste historie handler om Mojo og Spiral, der kommer ind i farerummet og vil have nye X-Men medlemmer til deres rolleliste, men det går selvfølgelig ikke så let som de havde regnet med, og X-Men giver dem kamp til stregen. Til sidst er Mojo og Spiral slåede og tilfangetaget af X-Men.

De første 2 historier begge er fremragende, af en af mine favorit forfattere ”Chris Claremont”, og tegnet med en udmærket streg af Alan Davis, der akkompagnerer hinanden godt, stregen er gennemført, og passer som skræddersyet til handlingen. Det to sidste historier, er lidt en af en sæbeopera, hvor den anden sidste handlede meget om følelser og bla bla. Tegningerne af Tom Raney var heller ikke lige min smag, jeg synes den var lidt for mysteriøs, personerne så alt for slanke ud på en lidt speciel måde, og så var farverne helt ændret ved Psylocke, hvor hendes hårfarve pludselig var lilla igen, men var sort i det vilde land. Men så kom der en smule mere gang i den i den sidste historie med Mojo, selvom det nu var en lidt pjattet omgang med X-babies, men det er det jo altid med Mojo, så det skal der være plads til.

Udgivet af

felsted

er studerende på HHX.

En tanke om “Dansk X-Men (Uncanny X-Men 458-461)”

  1. Jeg er også ret vild med blandingen af Davis og Claremont :) og så er jeg helt pjattet med X-babies, selv om de ikke passer ind i den ellers så seriøse “vi kæmper for at redde en verden som frygter og hader os” stemning. Men det er ok at de fjoller lidt rundt ind imellem :)

Der er lukket for kommentarer.