Ghost Rider Vejen til Helvede

Ghost Rider Titel: Ghost Rider: The Road to Damnation 1-6

Forfatter: Garth Ennis

Tegner: Clayton Crain

Udgiver: Marvel Comics, på dansk G.Floy Studio

Bedømmelse (samlet): en helvedes varm anbefaling

Ghost Rider på dansk igen efter så mange år, det kan da kun blive godt.
Ghost Rider er i helvede, og det er et helvede, som kun kan beskrives med et ord et helvede. Han får så meget uforventet mulighed for at komme ud fra helvede, fra en engel med navnet Malachi. Han tager selvfølgelig imod tilbuddet, men der er en lille hage ved det, og det er at han skal gøre det af med en dæmon ved navn Kazann, før både en engel og en dæmon gør det.
Kazann bliver så tilkaldet på jorden af den yderst rige ejer af Gustav Petroleum, som er endt i en kørestol på grund af en trafikulykke, som han selv er skyld i. Ved at tilkalde Kazann håber han på at Kazann vil kunne få ham til at gå igen.
Imens krydser Ghost Rider så vejen med Hoss, dæmonen som er udsendt fra helvede til at tage Kazann tilbage hvor han kommer fra. Så kæmper de lidt mod hinanden, men bliver enige om at de må arbejde sammen, for at kunne komme før Ruth, der er englen, og ikke den blide slags.
Grunden til at Ghost Rider skal gøre det af med Kazann før dæmonen og englen, er at hvis englen eller dæmonen får udført deres arbejde, finder de ud af at Malachi har noget med det hele at gøre. Og så er han færdig, og bliver nok kylet ned i helvede, så derfor skal Ghost Rider slette alle spor for ham. Gustav har samlet en lille hær på 500 mand til at standse dem der er ude efter Kazann. Imens graver Gustav et kæmpe hul i jorden lige ned til helvede. Hæren er jo ikke noget problem for en dæmon, en engel og Ghost Rider, så de bliver hurtigt mejet ned.
De får så boret et hul ned til helvede, og så ser det mildest talt ikke godt ud for Ghost Rider, da der begynder at sværme dæmoner ud fra helvede op til jorden. Ghost Rider tager så kampen op med Kazann, og smadrer hans værtskrop, men da Kazann jo er en kropsløs dæmon, er det ikke helt nok bare at udslette hans værtskrop. Gustavs assistent Miss Catmint, er ikke ligeså hensynsløs som sin chef, så derfor vil hun have Gustav til at bortmane dæmonerne, ellers smider hun ham ned i helvede. Det gør han selvfølgelig, så sammen med dæmonerne ryger Kazann også ned til helvede igen. Gustav slipper dog ikke for at blive forbandet i alle evigheder til helvede, da Ruth dukker op.
På de sidste par sider, sker der dog nogle ting som vækker op og ned på det hele, men det må blive en hemmelighed indtil man selv læser det.

gr1.jpggr2.jpggr-3.jpggr4.jpggr5.jpggr6.jpg

Forfatteren Garth Ennis har jeg ikke selv læst noget af før, men efter Ghost Rider er jeg 100 % klar til at læse mere fra ham. Han formår virkelig at give en spænding lige til slut, og når man så regner med at spændingen er ved at give lidt efter i slutningen, ender han det hele med et brag, som virkelig overrasker.
Tegneren Clayton Crain, har jeg dog set lidt af efterhånden, blandt andet i Spider-man. Hans stil er meget realistisk, jeg har ikke set noget lignende, men det er ikke sådan at den er kedelig, den stadig utrolig flot, og på same tid meget fængslende. Han tegner simpelthen de flotteste flammer jeg nogensinde har set, i rød, blå og hvidt. Kort sagt fremragende.

Udgivet af

felsted

er studerende på HHX.

En tanke om “Ghost Rider Vejen til Helvede”

  1. Jeg læste den amerikanske udgave i samlet hardcover (den er vist også ude i TPB nu), men jeg går ud fra at man sikkert godt kan investere i den danske udgave, kvaliteten fra G.Floy plejer jo at være god.
    En ting som slog mig ved Garth Ennis udgave af Ghost Rider er at den er lidt mere overgearet end de oprindelige historier, både Gustav og Hoss er morsomme på deres egen groteske måde. Bare den måde som Hoss rekrutterer et par rockere som sine hjælpere er noget man ikke ville se i den gamle serie. Og Ruth er ganske hardcore i sine metoder må man sige :-)

Der er lukket for kommentarer.