Justice #2 (af 12)

Justice 02Titel: Justice 02 (af 12)
Forfatter: Jim Krueger og Alex Ross
Tegner: Doug Braithwaite og Alex Ross
Udgiver: DC Comics
Karakter: [rate 7]

Lad det være sagt med det samme: jeg kan ikke rigtigt lide Alex Ross. Jeg synes at hans tegninger generelt mangler den dynamik, som også er nødvendig i en superhelteserie (om end han fanger heltenes symbolværdi som få andre) og jeg kan ikke fordrage hans hængen i fortiden (“superhelte VAR nu bedre i gamle dage”).
Men af en eller anden grund kan jeg godt lidt Justice – serien får fanget nogle basale ting ved Justice League og får derudover fortalt en basalt spændende historie. Jeg er splittet mellem at synes at det er godt at folk endeligt tager Riddler alvorligt som skurk og så på den anden side ikke rigtigt at kunne forstå deres behov for at tage ham alvorligt (Batmans indre dialog er også lidt irriterende). Men serien er fyldt med gode indfald og generelt solidt forfatterskab, og Ross’ tegninger virker lidt mere levende denne gang (hvilket de ofte gør når han maler ovenpå en andens skitser).

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.