Tillykke til os selv!

I dag for to år siden sad jeg foran computeren og arbejdede på mit nye projekt – jeg havde i nogen tid skrevet minianmeldelser af de tegneserier jeg fik fingre i på min personlige blog – faktisk så meget at de fyldte hele bloggen.

Jeg tog konsekvensen, købte et nyt domæne og snart var første version af tegneseriesiden født! Det kunne se nogenlunde sådan ud:

Version 1 af tegneseriesiden

– altså mere eller mindre en standard blog med et (på det tidspunkt) standard tema. Fint nok. Jeg fik ikke altid lavet så meget på siden – jeg havde også et stort set nyfødt barn på det tidspunkt – men jeg skrev om min store passion, tegneserier. Alt var godt.
Og dog.

Det var nemlig hele tiden ideen at siden dels skulle nå ud til nogen flere mennesker og dels skulle have nogle flere skribenter – det bliver så kedeligt kun at læse sine egne meninger hele tiden. Jeg kiggede, dels efter nye layouts der bedre kunne rumme mere forskelligt indhold og dels efter potentielle skribenter, og en dag fandt jeg en:
Kent Damgaard, som på det tidspunkt var redaktør af Seriejournalens USA-sider skrev på sin blog at han havde forladt Seriejournalen og overvejede nye muligheder. En hurtig mail senere, og han bed på! Få dage senere kunne man se hans første indlæg, et portræt af Joss Whedon, på den nydesignede side med det på det tidspunkt helt nye logo (tak til Reno Designs):

Version 2 af tegneseriesiden

Kent er efterfølgende blevet sidens mest aktive bidragyder, men der er jo også andre – felsted, som har været med siden januar samt Michael Lindal Andersen og Torbjørn Porsmose, der endnu er i gang med at falde til ;) – og så er der jo også en flok ude i kulisserne, der har givet tilsagn om på et eller andet tidspunkt at skrive til siden. Det er sjovt at arbejde sammen med jer og jeg ser frem til at se flere spændende indlæg og naturligvis flere skribenter, der melder sig under fanerne.

Det går i det hele taget forrygende for siden – vores besøgstal er stadigt stigende, og vi er begyndt at brede os til de trykte medier – the Sky’s the Limit!

Nu har vi så fået et nyt design – hvad så med fremtiden?
Jo, der er masser af planer for siden og også for relaterede projekter – forhåbentligt snart mere om det! Og der skal naturligvis mange flere læsere og mange flere forskellige skribenter til, så siden for alvor kan afspejle den mangfoldighed der ligger i tegneseriernes vidunderlige verden.

Det er altid sjovt for mig at arbejde med siden, og jeg tør godt love at der om to år stadig findes en tegneseriesiden.dk – hvordan den ser ud og hvilket indhold den har, tør jeg til gengæld ikke at gætte på.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

4 tanker om “Tillykke til os selv!”

 1. Også tillykke herfra!

  Selv om jeg aldrig kommentere, vil jeg lige sige at jeg har jer på min reader og læser stor set alt hvad i skriver, med stor glæde.

  Så keep up the good work!

 2. Tillykke til os :) Tegneseriesiden matcher faktisk med en tanke som jeg havde haft i lang tid, helt tilbage til den gang jeg startede med at anmelde tegneserier på det danske Buffy fansite. Men jeg tænkte i retning af at inddrage andre afarter af horror, mens Roland tænkte i retning af at inddrage andre af søndagens TV-serier.
  ComicZone havde og har stadig meget af det jeg ledte efter, men et forum er et lidt mere hurtigt medie så jeg havde faktisk lavet et opslag derinde om der var nogen der ville lave et site med anmeldelser og længere artikler. Posten findes ikke længere, da Bjarne misforstod det som at jeg ville lave et konkurrerende site, men da vi havde fået udredt trådene endte jeg så med at indgå som med redaktør derovre, og minsandten om ikke der få dage efter dukkede en mail op fra Ulf der havde nogen af de samme ideer som jeg havde gået og tumlet med.
  Så de to ting supplerer hinanden fint, de korte nyheder ryger på ComicZone, og mine lidt mere ordrige indlæg ryger her. Og så derefter koger jeg det hele op, sier fakta fra og poster det i ComicWiki :-)

  Lad os bare tage to år til, jeg er klar og med på den værste :-)

Der er lukket for kommentarer.