Batman uden Joker?

Teaser poster til Batman med Heath Ledger som JokerDårligt nyt: Heath Ledger, der fik rollen som Jokeren i Batman: The Dark Knight, er fundet død i en lejlighed i Manhattan. Man er endnu usikker på årsagen til hans død, om end fundet af receptmedicin i lejligheden har gjort at der har været rygter fremme om selvmord. Dette har NYPD dog afkræftet. Hvad dødsårsagen så var er endnu uklart, men der er en undersøgelse i gang.

Det super-egoistiske spørgsmål er så: får det indflydelse på filmen? Svaret er “sandsynligvis ikke” – alle scener er i kassen og filmen er i post production, hvilket vil sige at de er i gang med at finpudse alle detaljerne og få al teknikken – lyd, klipning og special effects – til at fungere optimalt. Så ja, der bliver en Batman: The Dark Knight og også med Heath Ledger som Joker (så tilgiv mig overskriften på denne artikel).

Jeg får flashbacks til Brandon Lee og The Crow, om end omstændighederne omkring Ledgers død lader til at være lige knap så dramatiske som Lees død. Men alligevel: der er potentialet for en kultdannelse omkring filmen og Heath Ledger.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

3 tanker om “Batman uden Joker?”

  1. Ja, det er synd :-(

    Men jeg glæder mig nu til at se Ledgers Joker, der ud fra traileren og plakaterne ser forrygende uhyggelig ud – og forekommer mig væsentligt mere skræmmende end Jack Nicholsons lidt buttede udgave.

  2. Ja det bliver spændende at se om det giver en “The Crow”-effekt for filmen, det var også det første jeg tænkte da jeg fik nyheden på vej hjem fra lufthavnen igår.

    Det kristne højre i USA har selvfølgelig allerede været ude med riven og forklaret at det er guds straf for “Brokeback Mountain”. Personligt ville jeg hellere have en gud der straffede Joel Schumacher for “Batman & Robin”, men sådan er vi jo så forskellige :-)

Der er lukket for kommentarer.