Danske fans samler hilsen til alvorligt syg Gene Colan

Gene Colan

Alvorlig sygdom plager berømt Marvel tegner

Det står desværre ikke så godt til med helbredet for en af de helt store mestre fra Marvel Comics. Gene Colan (f. 1926) , kendt fra serier som biografaktuelle Iron Man, Daredevil og ikke mindst Tomb of Dracula er alvorligt syg.

Colan er ramt af problemer med leveren, hvilket er forholdsvist alvorligt for en mand i hans alder.

Dette har fået en dansk fan som også er medlem af foreningen Fantastik til at tage et usædvanligt initiativ på foreningens mail-liste hvor Ulrik Kristiansen skriver følgende opfordring som vi gerne vil give videre til alle Tegneseriesidens læsere:

Hvis nogen af jer derude har fået bare lidt af den samme læseglæde og inspiration som jeg ud af Gene Colans serier, og skulle have lyst til at sende Gene en kort hilsen, så mail mig den på ulrik [at] direkte.org (skrive “Colan-hilsen” i emnefeltet) inden fredag nat. Så samler jeg dem i et stort get-well card og sender til USA på lørdag med hilsen fra danske fans.

Spred gerne denne mail – !

Man kan også lægge en hilsen online i Gene Colans gæstebog: http://books.dreambook.com/gcolan/genesbook.html

Rettelse: Efter at artiklen blev udgivet er fristen for afleveringer rykket til mandag morgen klokken otte, så der er stadigt lidt tid hvis man vil nå at være med.

Dracula - Vampyrernes eget blad

Marvel og The Hero Initiative sammen om at rejse penge

Som flere sikkert husker i forbindelse med Dave Cockrums sygdom og død, så er det dyrt at være syg i USA og det er langt fra alle de gamle mester som er dækket ind når hospitalsudgifter skal dækkes. Cockrums død førte blandt andet til stiftelsen af The Hero Initiative som forsøger at samle penge til aldrende serieskabere. Marvels egen Stan Lee har tidligere stillet op for at rejse penge og i forbindelse med Colans sygdom går Marvel og The Hero Initiative sammen om en række initiativer som skal rejse penge til fordel for Colan. Flere detaljer kan læses på Newsarama. Andre initiativer kan man læse mere om på hjemmesiden for The Hero Initiative.

Personligt føler jeg mig meget i gæld til Colan for den verden der åbnede sig for mig da jeg første gang så den danske udgave af Tomb of Dracula. Så selv om jeg køber den Tomb of Dracula plakat der er annonceret vil jeg stadigt føle mig i gæld til ham.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.

2 tanker om “Danske fans samler hilsen til alvorligt syg Gene Colan”

  1. Dan Turéll skrev i sin vampyrbog noget hen i retning af, at aldrig har natten været mørkere, aldrig har blodet været rødere, og aldrig har grevens hud været hvidere end i Marvels Dracula-tegneserier.

    Hatten af for Colan, som også har givet mig mange fantastiske læseoplevelser.

Der er lukket for kommentarer.