Godt nyt for Hellboy-fans: Duncan Fegredo til Komiks.dk

Fegredo-cover til Hellboy: Darkness CallsNej, det er ikke Mignola selv, men Duncan Fegredo er nu heller ikke en mister hvemsomhelst – udover hans fremragende Hellboy: Darkness Calls husker jeg ham især for de skummelt sanselige illustrationer til Peter Milligans undervurderede Enigma. Og nu kommer han altså på komiks.dk 2008:

En af de mest elskede tegneseriefigurer i nyere tid er Mike Mignolas Hellboy. Indtil for nylig tegnede Mignola selv serien, men nu har han overladt tegnearbejdet til den britiske tegner Duncan Fegredo, der har høstet mange roser for sit arbejde på miniserien Hellboy: Darkness Calls. Fegredo arbejder allerede på en ny Hellboy miniserie, men i mellemtiden slår han vejen forbi Københavns Internationale Tegneseriefestival, Komiks.dk.

Duncan Fegredo blev født i Leiceister i England i 1968 og brød igennem i tegneseriebranchen ved at vise sit portefølje på UKCAC tegneseriefestivalen. Hans første arbejde var på en stribe i det engelske blad Heartbreak Hotel. Senere arbejdede han på det banebrydende Britiske tegneserieblad Crisis, men hans store gennembrud kom, da han samarbejdede med den skotske forfatter Grant Morrison på miniserien Kid Eternity for DC Comics i 1991.

Fegredo har siden slået sine streger på så forskellige tegneserier som Judge Dredd, Alien – Havoc, Before the Fantastic Four – Reed Richards samt på tegneserieudgaven af figurerne Jay and Silent Bob fra Kevin Smiths serie af kultfilm. Han samarbejdede med forfatteren Peter Milligan på miniserien Girl samt på den banebrydende Enigma.

På det seneste har Fegredo fungeret som den nye, faste tegner på Mike Mignolas Hellboy for Dark Horse Comics. Deres første miniserie sammen hedder Hellboy: Darkness Calls. Sammen med tegneren Sean Phillips skabte Fegredo i 2007 det grafiske eksperiment Intersections, der beskrives som uformelt møde imellem to kunstneriske hjerner, der spiller ping pong med en tegneblok. Vi er stolte over at kunne præsentere begge disse talentfulde tegnere på Komiks.dk.

Se hvilke andre gæster, som også kigger forbi her: http://www.komiks.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=43

Programmet til komiks.dk tegner rigtigt godt, og både Duncan Fegredo og Sean Philips på samme festival kunne give nogle rigtigt spændende oplevelser.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.