I nye klæder …

Jeg har i nogen tid arbejdet på en ny version af siden, og nu har den så taget springet fra vores testserver til den rigtige side – med krydsede fingre og tilbageholdt vejr, javist, men intet lader til at være sprunget i luften.

Nye features inkluderer en noget bedre forside med roterende billeder, kommentarsystem med Gravatar-support (vil du have billede på dine kommentarer, kan du bare lave en konto hos Gravatar – så genkender kommentarsystemet din mail og indsætter automatisk din Gravatar, som du også kan bruge på mange andre sider), bedre præsentation af forfatterne og forhåbentlig en noget forbedret brugeroplevelse helt generelt. Og så nogle es oppe i ærmet til fremtiden … ;)

Der er stadig nogle ting der gør knuder – vores Galleri med baggrundsbilleder er ikke oppe at køre endnu (det trængte alligevel til en overhaling), Markedspladsen er heller ikke i gang endnu og der er sikkert 100 småfejl der trænger til at blive kigget efter i sømmene, men i det store og hele er der gang i den nye version af siden, som er kommet for at blive … indtil næste gang jeg synes vi trænger til et nyt design, i al fald.

Men hvad synes I? Er det bedre eller værre end det, som var? Er der ting der falder jer i øjnene, gode såvel som dårlige?

En sang er det under alle omstændigheder værd, synes Batman:Batman med band fester pga. den nye version af siden!

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

9 tanker om “I nye klæder …”

  1. Det ser lækkert ud. Jeg har selv overvejet at lege med Mimbo, men det var lidt uoverskueligt – nu fik jeg endnu mere lyst til det :-)

  2. Hej Ulf!

    Jamen tillykke med relanceringen af side :-) Det ser mægtig godt ud. Specielt blokken øverst til højre på forsiden med de 3 nyheder er meget interessant, og noget af det man få mest lyst til at trykke på med det samme.
    Forslag til forbedringer: Der er meget lidt afstand mellem "Seneste Nyt" og "Seneste Aktivitet" kollonnerne, så indtrykket bliver meget presset. Lidt mere luft rundt omkring vil skabe bedre overblik.

    Jeg savner også mellemrubrikker, under dine overskrifter på de forskellige blogs går artiklen i gang med det samme, det virker også lidt uoverskueligt for læserne. Så en mellemrubrik med en jounalistisk appetitvækker for hver artikel, vil gøre dem meget mere interesante at klikke på. Der er bl.a. derfor din øverste 3 blok virker så godt; fordi den giver et hurtigt overblik og vækker appetit.

    Bedste hilsner Peter fra WordPress.dk forummet

  3. @ Peter: Tak for pæne ord og nogle konstrutive ideer. Jeg kan godt se hvad du mener med afstanden mellem "Seneste nyt" og "Seneste aktivitet". Jeg skriver det på min todo. Mht. beskrivende mellemrubrikker, bliver det et stort administrationsarbejde at få mig eller skribenterne til at skrive en appetitvækker til hvert eneste indlæg. Man kunne måske lave en generel beskrivelse af kategorierne og vise den. Jeg vil kigge på det – en af mine store udfordringer er jo netop at siden ikke virker alt for indspist.

    @Kent: Tak, tak. *bukker*
    Jeg er bare glad for at den opgave er ude af verden – selv om det har været sjovt. Nu kan jeg så komme i gang med at skrive noget mere på selve siden.

  4. Lidt mere opbygnings feedback

    Tegneseriesiden viser virkelig at der står folk bag, med en utrolig stor viden og lyst til at videregive de fantastiske oplevelser som magasinerne rummer. Artiklerne fortjener blot at blive solgt i en pænere indpakning i form af opbygning med manchetter og mellemrubrikker.

    Tak for svar

    Hej Ulf. Tak for svar. For at lave lidt sjov ud af mit svar her, vælger jeg at opbygge det med manchet og mellemrubrik og korte afsnit,  så du kan se hvor meget nemmere det bliver at læse.

    "Manchetten" er en appetitvækker

    Først og fremmest er det jo nogle fremragende artikler i skriver. Jeg kan se at I ved utrolig meget om emnet, og I har også meget på hjerte og virker meget entusiastiske for at formidle interessen og glæde for tegneserier videre. Dejligt!

    I mit første svar kom jeg vist til at rode begreberne sammen. Den lille appetitvækker-tekst hedder "Manchetten" i jounalistsprog, og det er dén jeg savner rigtig meget, for det er den der sælger artiklen.

    En læser der ikke bliver underholdt har allerede klikket videre

    Når man i jeres artikler bliver præsenteret for en kæmpe kolos af tekst, skal man have en rigtig god grund til at afsætte 5-10 minutter til at læse den. Selvfølgelig vil den inkarnerede tegneserieentusiast nok læse artiklen alligevel.

    Men internettet er jo et medie hvor man klikker videre på et splitsekund, hvis man fx som ny besøgende (fx undertegnede) ikke lige orker at give tekstkolossen en chance.

    Det er derfor jeg synes jeres manchetter bliver så utrolig vigtige. For I har jo utrolig meget at byde på. For at karikere det lidt, ville det være det samme som at sælge et tegneseriemagasin med en helt hvid forside og blot en overskrift fx "Superman"! Hm, ville man nu tage dette blad ned fra hylden og bladre det igennem? Næppe. Og som forbruger ville man så snyde sig selv for nogle fantastiske historier og oplevelser.

    På samme måde fortjener læsere (og skribenten), med få ord at blive præsenteret for det store baggrundsarbejde som skribenten måske har brugt en time på at formulere. Og hvis man kan bruge en time på en artikel, kan man vel også bruge to minutter på en god manchet?

    En stor tekstkolos kan nemt gøres letlæselig

    Når manchetten har solgt, skal læseren stadig holdes i hånden. Hvis man er vant til at læse tegneserier er man i dén grad vant til at blive underholdt, så hvorfor læse en hel teksttung A4 side og meget få afsnit, når man i stedet kan gribe et seriemagasin, eller se Troldspejlet?

    Jamen, det skal man selvfølgelig fordi vi her har at gøre med nogle dygtige herrer, som virkelig kan inspirere og give gode tip som man ikke kan få andre steder. Men det bør gøres med mellemrubrikker, som man populært kan kalde en mini-machet for de enkelte afsnit.

    En mellemrubrik er simpelthen en "god grund" til at man skal læse videre. "Ej, jeg skal også lige have det næste med…", skal læseren gerne tænke.

    Manchetter og mellemrubrikker hjælper også skribenten

    Hvis man retrospektivt skal til at lave manchetter og mellemrubrikker på sine artikler, kan man selvfølgelig hurtigt tabe lysten. Man kunne blot vedtage at gøre det fremover.

    Hvis man finder på en mellemrubrik på så snart man har skrevet et afsnit, lærer man hurtigt at mellemrubrikken tvinger een til at holde fokus på et hovedemne i netop dette afsnit. Derfor får man automatisk også skrevet nogle meget bedre artikler, for man får ikke rodet 10 ting sammen i samme afsnit, men måske snarere skrevet 10 afsnit med 10 mellemrubrikker.

    "..nu med ekstra varulv" – et godt eksempel

    En fremragende artikel som Kent Damgaard’s "..nu med ekstra varulv" tager vel en 5-10 minutter at læse, men jeg gik fx død i den fordi jeg tabte tråden. Overskriften var kanon: "..nu med ekstra Varulv", men mellemrubrikkerne manglede til at "holde mig i hånden" igennem artiklen og til at hjælpe Kent med at strukturere artiklen.

    Det endte med at jeg nøjedes med at kigge billederne, men hvis mellemrubrikker havde hjulpet mig igennem til at forstå, at første afsnit rent faktisk handler om Kent selv og hans hold i nakken, at afsnit to vist beskriver hovdpersoner og omgivelser, at afsnit 3 pludselig handler om en helt anden varulvehsitorie, og afsnit 4 om en nye igen, og så videre og så videre.

    Tilsidst at det svært at finde ud af hvor mange historier vi taler om, og hvornår vi sammenligner det, og dér ville mellemrubrikkerne i dén graf have hjulpet både forfatteren og læseren.

    JP har nogle gode "tutorials"

    Min subjektive holdning i dette strukturerede svar er altså, at jeres indhold og side-layout er utrolig spændende, men selve artiklerne er lidt rodet og svære at komme igennem fordi I ikke benytter jer af de små jounalistiske værktøjer der står enhver fremfor at bruge.

    Fx har JP lagt en del spændende tutorials ud her

    http://viden.jp.dk/mediarium/journalistik/default.asp?cid=134360

    Ros for en flot side

    Tilsidst skal det lige nævnes at jeg har stor respekt for jeres arbejde med Tegneseriesiden. Jeg skriver kunne denne smøre fordi jeg vil jer det godt :-) Så må I selv tage stilling efterfølgende. Men gæt selv hvor kedeligt dette svar havde været, hvis det stod ud i een lang tekstkolos ;-) God vind fremover.

    Bedste hilsner Peter

  5. Hej Peter

    Du får hermed prisen for længste kommentar nogensinde på tegneseriesiden! Og så endda med så meget indhold – det må være vores fødselsdag. :)

    Det er et virkeligt godt indlæg som jeg i al fald vil granske og også henvise de andre skribenter til. Mange tak for hjælpen!

  6. Hej Peter

    Fremragende indlæg – det er altid godt at lære noget nyt. I det daglige arbejde er jeg jo vant til at andre har designet layout’et så jeg bare skal kode, så jeg har ikke så meget kreativitet på det område. Men jeg kan godt se hvad du mener, og når jeg går tilbage til "… nu med ekstra varulv" så ser den faktisk meget lang ud hvis man ikke på forhånd kender indholdet.
    Anyways, som du kan se af mine sidste to indlæg, så er jeg faktisk selv begyndt på at tage tilløb til at lave manchet til artiklerne … men det var nu mere for at give illusionen af at vi var en stor stab på redaktionen :-) :-) :-)

Der er lukket for kommentarer.