Mike Wieringo er død

Flyboy af WieringoDet kommer lidt som et chok, men tegneren Mike Wieringo – blandt venner og fans kendt som “‘Ringo” pga. sin signatur – døde søndag i sit hjem af et hjerteslag. Han blev 44 år.

Weringo er nok bedst kendt som tegner på Mark Waids Fantastic Four, men han tegnede bl.a. også de fleste numre af The Flash i den periode hvor Mark Waid var forfatter på serien og skabte bl.a. figuren Bart Allen / Impulse i den periode. Wieringo tegnede og var medforfatter til serien Tellos, som han var i gang med at genoptage da han pludseligt forlod os.

Wieringos stil var kendetegnet ved en lettere karikeret persontegning koblet med en utrolig sans for detaljer og dynamik.

Mike Wieringos hjemmeside kan findes på http://www.mikewieringo.com/ – den blev opdateret i fredags med en skitse fra Tellos:

Mike Wieringos sidste skitse
Hans død er et stort tab for tegneseriefans verden over.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

En tanke om “Mike Wieringo er død”

Der er lukket for kommentarer.