Nemi – årets julegaveide til de sortklædte

Vi har tidligere omtalt den norske serieskaber Lise Myhres fremragende serie da den startede med at udkomme. Nu efter fire numre i 2007 ser det ud til at serien har bidt sig fast hos det danske publikum for Egmont barsler med at den også vil komme hver tredie måned i 2008.

Nemi nummer 4

Nemi kortHæfte nummer fire byder også på en ny serie, “Lenore” af Roman Dirge. Min første reaktion var at tænke “Åh nej”, den sort-hvide tegnestil bragte tankerne hen på “Ronja” som tidligere har været brugt som fyld. Heldigvis er “Ronja” reduceret til to sider, og heldigvis er “Lenore” morsom og langt mindre selvhøjtidelig. Navnet på seriens hovedperson er taget fra Edgar Allan Poe, og allerede fra første stribes genfortælling af “The Raven” måtte den gnavne gamle anmelder bide i bordet af grin. Lad os bare se mere til hende Egmont.

Nemi … begyndelsen

NemiTidligere har Egmont udgivet to albums som samler en god del af Nemi striberne, men der er åbenbart en del tidligt materiale vi endnu ikke har set, for “Nemi … begyndelsen” som er det tredie album går helt tilbage til starten. Her præsenteres de tidlige striber med både forord og kommentarer undervejs af Lise Myhre selv.

Det skulle vist være en oplagt julegaveide til familiens utilpassede sortklædte medlemmer i alle aldre. Ifølge Nemi nummer fire skulle man kunne købe den hos sin boghandler eller via www.seriesjov.dk men et kig på siden viser kun de to tidligere udgivelser – desværre er Egmont ikke altid lige gode til at synkronisere deres publikationer på papir og på nettet. Men selv om du skal ud og lede efter en boghandler, så er Nemi som altid besværet værd.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.