Tegneseriernes svar på Rotten Tomatoes

Comicrankings logo

Hvorfor tænkte jeg ikke på det noget før?

ComicRankings samler data fra tegneserieanmeldelser på nettet, tæller dem sammen og serverer så en overskuelig oversigt over hvor høj en score en serie har fået i gennemsnit – lidt a la  GameRankings/GameStats eller filmsitet RottenTomatoes.

Der er endnu ikke meget på siden, men snart bliver tallene smeltet sammen med salgstal fra Diamond, hvilket kunne gøre den meget mere interessant – hvilken serie er godt anmeldt og sælger godt? Eller hvilken serie sælger godt på trods af dårlige anmeldelser?

Faren er naturligvis at der ikke er meget plads til de smalle udgivelser, men det afspejler på den anden side nok bare nettet og tingenes tilstand generelt.

Foreløbigt kan man f.eks. se hvilken Brian der er den bedst anmeldte – Bendis eller Wood?

(og inden der er nogen der spørger: nej, vi har ingen aktuelle planer om at lade vores anmeldelser indgå – det kræver at man giver karakterer efter en skala, og der til er vores “Anbefales”-system nok lidt for svævende)

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

6 tanker om “Tegneseriernes svar på Rotten Tomatoes”

  1. Hvordan står de egentlig til med anmeldelser? Jeg synes ikke, vi har set noget i et stykke tid.
    De bliver læst med stor interesse.

  2. Hej Kim – godt at vide at der er nogen der savner skriverierne :-) December gik der lidt for meget arbejde i den – nogen skulle jo sørge for at de der fik en Telia telefon i julegave også kunne bruge den til noget, og jeg var en af dem :-)

    Men der er masser af halvfærdige artikler og anmeldelser som ikke får lov til at gemme sig i skuffen i 2008, bare rolig.

  3. Jeg har jo også engang givet en principiel tilkendegivelse af, at jeg nok skulle bidrage med med lidt skriverier, når jeg engang var færdig med afhandlingen. Og nu er jeg jo færdig med afhandlingen, så…

  4. Det kunne være fedt at se en sammenligning, ligesom med Wood og Bendis, bare med en serie, som Civil War og World War Hulk, men er de overhovedet lige lange. Ah nu ved jeg det, DC elsker Crisis og Marvel elsker War, som ord i tilerne for deres events.
    Men ellers meget interessant side, jeg håber der snart kommer mere.

Der er lukket for kommentarer.