Galskab med meningen – The Perry Bible Fellowship

Min engang store liste over webcomics jeg følger med i er svundet betragteligt i løbet af de sidste par år, men der er en side, der aldrig forsvinde fra listen: The Perry Bible Fellowship.

The Perry Bible Fellowship

Det er svært at finde et sted jeg kan gå i gang med at skrive om serien, for der er så meget man kan tage fat på.

Skal man starte med seriens tegner, Nicholas Gurewitch og hans særegne tegnestil? Her er der klare farver, glade dinoer, ansigtsløse mennesker og en generel vibe af fantastiske (børne)tegninger. Han laver nogle gange hints til bl.a. Edward Gorey, Shel Silverstein eller Robert Crumb, men oftest er det hans eget univers, vi bevæger os i. Og selv om han ofte tegner ansigtsløse mennesker, skal man ikke lade sig nare – hans tegneevner er helt i top og langt over gennemsnittet for webcomics. Her er ikke noget cut-and-paste-i-Photoshop.

Man kunne også tage fat på det syrede indhold, der ofte er en direkte modsætning til tegningerne – her behandles religion, sex, science fiction og mere voldsomme emner som selvmord, mord og dødsstraf – men altid med en skæv humor, som man nogle gange virkeligt hader sig selv for at grine af. Men sjovt, det er det (næsten) altid.

Humoren er blevet sammenlignet med Gary Larsons The Far Side, men i mine øjne har Gurewitch langt flere hits end missere i forhold til Larson … og så tegner han langt bedre. Ja, jeg sagde lige med andre ord at Perry Bible Fellowship er sjovere og bedre end Far Side. Har du brug for flere grunde til at checke den?

Afsted, afsted! Du kan altid takke mig (eller modsige mig!) bagefter.

(fik jeg sagt at der også er kommet en samling fra Dark Horse? Den hedder The Trial of Colonel Sweeto og fortjener at stå på din hylde)

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.