Mythbusters for tegneserier

Who's your daddy?
Who's your daddy?

Normalt plejer ugens tip at være en tegneserie eller en figur som vi her på Tegneseriesiden synes er værd at stifte nærmere bekendtskab med, men i denne uges tip bevæger Kent Damgaard sig i stedet ud på nettet for at se på tegneseriernes vandrehistorier hos Comic Book Resources.

I toppen af min entusiasme-skala indenfor tegneserier vil det nok ikke komme som nogen overraskelse at man kan finde Storm fra X-Men, alternative universser og dimensioner og “historien bagved”. Faste læsere har allerede set hvordan min nysgerrighed overfor intern politik, spøjse ideer og store konkurerende egoer hos Marvel endte som to artikler om Jean Grey og Phoenix.

Men det stopper ikke der, faktisk har jeg det sådan med de fleste ting. Da jeg første gang kørte Windows NT på min computer måtte jeg have fat i G. Pascal Zacherys “Showstopper” for at læse historien bag udviklingen. Min X-Box blev fulgt op af “Opening the X-Box” for at læse hvordan de havde lavet den, og nu hvor jeg kører en Mac må jeg selvfølgelig læse Andy Herzfelds “Revolution in the Valley” og “The Design and Implementation of the FreeBSD Operating system.

Så på den ene side elsker jeg de historier der fortælles, på den anden side er jeg en af den slags nørder der absolut skal kigge indenfor i tingene og finde ud af hvordan de er skruet sammen.Det værste ved vore dages internet er, at man stort set får historien bag historien inden at man selv har nået at læse den. Længe inden postbudet har nået at fragte en ny historie her til Lyngby er der allerede massevis af interviews med forfatteren rundt omkring på nettet.

Det gode ved vore dages internet er til gengæld at man endeligt kan få historien bag de serier man læste da man var yngre. Et sted jeg specielt har kastet min kærlighed på her for nyligt er Comic Book Resources afdeling for vandrehistorier indenfor tegneserier. De kalder det “Comic Book Urban Legends Revealed” og det betyder i daglig tale “Tegneseriernes svar på Mythbusters”.

Hvem kalder du for teenager knægt?
Hvem kalder du for teenager knægt?

Her har man en chance for at få godbidder om hvad der skete bag kulisserne? Hvilke mærkelige ledelsesmæssige beslutninger der førte til at den ene serie blev stoppet og den anden fik lov til at fortsætte? Hvorfor Wolverine nær var blevet en teenager og af hunkøn? og hvorfor Mystique nær var blevet far og ikke mor til Nightcrawler?

Hvis man er typen der stadigt kan blive ophidset over Marvels beslutning om at bringe Jean Grey tilbage eller stadig er bitter over at DC nær havde slået Jokeren ihjel inden han nogensinde var kommet igang, så kan stedet ikke anbefales – der er masser af læsning der vil få både blodtryk og mavesyre op på et niveau hvor det ikke burde være.

Men hvis man godt kan lide at forundres over hvordan forfattere og tegnere nogen gange redder sig ud af tilsyneladende umulige situationer eller nogen gange sidder tilbage med en følelse af “Hvordan kan det egentlig være at …” så er det noget at hente.

I skrivende stund er der 170 afsnit med sådan cirka tre vandrehistorier i hver, og den seneste kan læses her på Comic Book Resources site. Og hvis man er klar til at kaste sig over de forgående 169 afsnit, så kan man finde en oversigt her. God fornøjelse.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.

2 tanker om “Mythbusters for tegneserier”

  1. Jeg holder meget af at Wolverine oprindeligt skulle have været en … muteret jærv? Ja, hans navn taget i betragtning og alt det der, men alligevel.

    Det er også interessant at se hvor mange egentlig gode ideer, der er gemt derinde – det er jo ikke kun dårlige ideer som ikke bliver til noget.

  2. Ja på et eller andet tidspunkt skal jeg havde lavet den artikel om Wolverines start og alle de ting der kunne være gået anderledes med ham, det er ret sjovt :-)

Der er lukket for kommentarer.