Vampirella i genoptryk

Langt sort hår, lange hjørnetænder, lange ben på høje hæle og en påklædning bestående af et stykke badedragts-lignende tekstil som kunne få tandtråd til at spørge “ser jeg fed ud?”, det er en hurtig opsummering af hvad de fleste nok har i erindringen når navnet Vampirella nævnes.

Nyt cover til Vampirella genoptryk

Men den veldrejede kvindelige vampyr har ikke bare tiltrukket massevis af mandlige fans, en lang række af branchens store navne har i tidens løb forsøgt at give deres bud på figuren, for eksempel Len Wein, Steve Engelhart, Mark Millar, Grant Morrison og Kurt Busiek.

Oprindelig var hun et rumvæsen fra planeten Drakulon, opfundet af forfatteren Forrest J. Ackerman, og hendes blodtørst skyldtes at Drakulons floder flød med blod i stedet for vand. I de nyere historier fra Harris Comics viser historien om Drakulon sig at være en illusion, men Vampirella er stadigt på menneskehedens side i kampen mod nattens yngel. I tilgift får man i hvert kvartals nummer en af de oprindelige historier.

Og hvis man er virkelig fan af serien er det selvfølgeligt de gamle Warren historier, hvor Archie Goodwin udviklede figuren sammen med Frank Frazetta, Tom Sutton og flere andre, som man bare må have stående på reolen. Et herligt forfriskende pust fra knapt så puritanske og politisk korrekte tider, hvor Vampirella sammen med den fordrukne tryllkunstner Pendragon og vampyrjægerne Conrad og Adam van Helsing kæmper mod vampyrer af alle slags, selveste Dracula kigger endda forbi.

Harris Comics har tidligere udgivet samle-udgaver under titlen “Vampirella: Crimson Chronicles”, men selv de kan være svære at få fat på, hvis man først for nyligt er begyndt at købe op – første bind som er udsolgt stod på et tidspunkt brugt på Amazon til over 1700 danske kroner.

Men nu er der håb for fans med et mere moderat budget, Harris Comic har annonceret en “Maximum TP” udgave af “Vampirella: Crimson Cronicles”. På 448 sider samles de første 37 klassiske numre til den forholdsvist rimelige pris af 18$. En oplagt kandidat til at stille på hylden sammen med Marvels Omnibus udgave af “Tomb of Dracula” i Gene Colans klassiske streg som også er at finde i denne måneds udgave af Previews.

Nyt om udgivelser med Vampirella og andre produkter, for eksempel den klassiske væg poster af Jose Gonzalez, på Vampirellas eget website.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.

3 tanker om “Vampirella i genoptryk”

  1. Vil bare lige sige at jeg synes det er en ret god ide med de her tips. Bliv endelig ved med det.

  2. Bare rolig – de bliver (som resten af indholdet) ved med at komme så længe vi synes det er sjovt. Dette betyder i praksis at vi nok stopper en gang midt i det 22. århundrede. ;)

    Og jeg kan kun tilslutte mig Kent anbefaling af Vampirella – what’s not to like?

  3. Jeg kan lige tilføje en anbefaling af “Nowheresville” en nyligt udgivet Vampirella historie af Mark Millar som havde lyst til at vende tilbage til den serie han startede ud på. Der er lidt elementer af “Salems Lot” og “Cabal” over historien.

Der er lukket for kommentarer.