Write Now!

Best of Write Now!
Best of Write Now!

Bladet [[Write Now!]] fra det lille [[Two Morrows Publishing]] blev startet af [[Danny Fingeroth]] som modvægt til en allerede eksisterende udgivelse “[[Draw!]]” som primært henvendte sig til tegnere.

Nu er tegneserien jo per definition et medie der ikke kan eksistere uden illustrationer, men trods det er den også en egen undergenre indenfor det almindelige forfatterhåndværk, med sine egne regler og konventioner for hvad der virker og ikke virker.

Hvis man interesserer sig for denne del, og jeg må erkende at selv om jeg i min tid har haft mange yndlings-tegnere, så er det den gode historie og forfatterhåndværket der for alvor trækker mig ind i genren, så er Write Now! et blad man bør holde øje med.

Indtil videre har jeg mest haft lejlighed til at se Write Now! fra sin absolut bedste side, nemlig gennem “The Best of Write Now!” og så Write Now! #18 som er et “Special [[Stan Lee]] 85th birthday issue”. Sidstnævnte udkom i sommeren 2008, men med størrelsen af min stak af ting der skal læses er jeg lige nået frem til den i tide til den store mesters 86. fødselsdag.

Men det er ikke kun Stan Lee som kommer til orde, Best of udgaven viser at store navne som [[Brian Bendis]], [[Jeph Loeb]], [[Will Eisner]], [[J.M. Straczynski]], [[Mark Millar]], [[Steve McNiven]] med flere har nået at udtale sig om det svære job at skrive for tegneseriemediet.

Write Now! #18
Write Now! #18

Rådene til aspirerende forfattere er nyttige, men også nådesløse. Skriv, skriv hver dag, skriv om hvad som helst du bliver tilbudt, skriv i enhver genre. Her er ærlige ord fra mænd som er formet af den amerikanske industri og har nået den absolutte top, og det er klart at der kræves en kompromisløs dedikation til faget, blandet med evnen til at socialisere og en dosis held at bryde igennem der.

Men hvad enten man er en ung håbefuld skribent, eller som jeg bare en midaldrende nysgerrig der gerne vil kigge indenfor og se hvad der sker i hjernen hos de der når eliten indenfor deres område, så er Write Now! interessant læsning. Jeg ved ikke om forfatternes råd kan omsættes til den danske tegneserieverden, tempoet i udgivelser herhjemme virker knapt så hektisk som på det amerikanske marked. Men rådet om at skrive, skrive hele tiden og blive ved med at skrive er vist gangbart lige meget hvilket område man gerne vil arbejde indenfor.

Forlagets hjemmeside byder også på andre udgivelser fra forlaget, for eksempel Alter Ego, som har flere interessante artikler om klassiske serier og deres skabere, og Jack Kirby Collector.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.

3 tanker om “Write Now!”

 1. Jeg elsker al slags behind the scenes/behind the creators stuff.

  Det nådeløse råd: skriv, skriv, SKRIV! går igen hos mange forfattere, hvis du sprøger dem.

  Stephen King, som jo ellers lider af skrivekløe, siger, at det absolut vigstigste er at skrive hver dag. Ikke hvor meget, du skriver.

  Jeg synes også det går igen med (produktive) forfattere, komponister og kunstnere generelt, at de arbejder ret fast. Typisk 4-5 timer, hvilket åbenbart er en slags grænse for hvor længe man kan være kreativt produktiv.

  Jeg tror dog at tegneserieskabere er i en klasse for sig selv. Det er helt vanvittigt, hvad nogen har produceret og den tid de har haft til det.

 2. Jeg kan huske første gang jeg læste Heinleins fem råd om at skrive. Det første er “You must write” og jeg tænkte “Ja det er jo indlysende”, men det er det faktisk ikke, jeg tror der er mange der går rundt og venter på en guddommelig inspiration der skal drive dem til tastaturet.

  For år tilbage havde jeg faktisk en periode hvor jeg satte mig som mål at jeg skulle skrive mindst ti linjer hver dag, bare for at komme ud over det stadie hvor jeg snakkede om det i stedet for at gøre noget. Det er faktisk sværere end man skulle tro, men ofte endte det så med at når jeg bare havde fået en sætning eller to ned så endte jeg med en halv side eller noget. Det var hverken salgbart eller brugbart i nogen større sammenhæng, men det fik mig igang :)

 3. Desværre ser det ud til at Write Now! ikke vil være iblandt os meget længere. Seneste nyhedsbrev fra TwoMorrows siger:

  Order now to receive WRITE NOW #20, the final issue!

  WRITE NOW #20 (80 pages) is a SPECIAL BATMAN: THE DARK KNIGHT ISSUE featuring: a great photo cover of Christian Bale as The Dark Knight! It features Dark Knight and Spirit executive producer Michael Uslan on the writing process for films, Dennis O’Neil on adapting The Dark Knight movie to novel form, Brian Bendis script and Leinil Yu pencils from Marvel’s Secret Invasion #1, mystery and comics writer Max Alan Collins discusses his career and upcoming projects, Mark Millar script and Bryan Hitch pencils from their upcoming run on FF, DAN SLOTT script and STEVE McNIVEN pencils from Spider-Man’s BRAND NEW DAY, inside info on DC’s online Zuda Comics imprint from Ron Perazza, Alex Grecian talks about the making of his Image series Proof!, and more! Edited by Danny Fingeroth.

  Order the PRINT edition at your local comics shop, or get it online (at 15% off, plus get a FREE digital version) at:
  http://twomorrows.com/index.php?main_page=product_info&products_id=733

  You can also purchase ONLY the Digital Edition of this issue for only $2.95 here:
  http://twomorrows.com/index.php?main_page=product_info&cPath=76_102&products_id=772

  Since this is the FINAL issue, no subscriptions are available.

Der er lukket for kommentarer.