Komiks.dk i 2008

Læste ovre på Seriejournalen, at nu har arrangørerne af komiks.dk annonceret tidspunktet for den næste komiks.dk tegneseriefestival, nemlig 31. maj – 1. juni 2008:

Komiks.dk er Danmarks internationale tegneseriefestival, som hvert andet år fejrer tegneseriemediet med et bredt udvalg af danske og udenlandske gæster fra tegneseriemiljøet.
Komiks.dk 2006 var en stor succes, og det glæder os derfor at kunne meddele, at den næste festival vil løbe af stablen den 31. maj til den 1. juni 2008, hvor Komiks.dk atter vil kunne byde tegneserieskabere fra både ind- og udland velkommen til en fejring af tegneseriemediet i alle dets mange udformninger. Der vil igen være foredrag, workshops, interviews, signeringer, boder, stande, udstillinger samt aktiviteter for både børn, unge og voksne.
Der har været en rivende udvikling på tegneserieområdet i de senere år. Japansk manga er blevet hverdagskost for børn, og grafiske romaner er begyndt at dukke op i butikkerne og på bibliotekerne. På Komks.dk kan man få indtryk af mediets nyeste landvindinger og udviklinger, samt få en sjov weekend i selskab med tegnere, forfattere, forlæggere og afficionados. Komiks.dk festivalen ønsker at afspejle alle aspekter af denne pragtfulde kunstform og vise, at tegneserier spænder lige fra underholdende striber og hæfter til tankevækkende fortællinger og grafiske romaner.
Foreningen Komiks.dk blev stiftet i november 2003, og i november 2004 løb den første festival af stablen i Kedelhallen på Frederiksberg. Succesen blev fulgt op af festival nummer to i april 2006. Komiks.dk er en non-profit forening, der ønsker at gøre festivalen til en tilbagevendende begivenhed i det danske kulturlandskab med henblik på at gøre tegneseriemediet mere synligt for den danske befolkning samt at styrke det kreative miljø i den danske tegneseriebranche.
Ideer og initiativer til den kommende festival er meget velkomne. Man kan besøge os på Internettet på www.komiks.dk.

Jeg kunne desværre ikke komme i 2006, men regner med at stille op i 2008 – naturligvis også med en bred dækning her på siden!

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

5 tanker om “Komiks.dk i 2008”

  1. Skal tegneseriesiden så have sin egen stand? :)

    Jeg havde lavet dårlig planlægning i 2006 og var i Berlin da det hele løb af stablen, men med lidt held skulle der være tid til at planlægge bedre denne gang.

  2. Jeg vil helt ærligt hellere rende rundt med min bærbare, et kamera og en mikrofon end at sidde al tiden på en stand (som vel også koster kassen). Ser også frem til at møde skribenterne her fra siden (og alle folkene fra CZ forum). :cthulhu: :zoid: :hulk: :haddock: :tinfoil:

  3. Hej.Jeg er i fuld gang med at banke et nyt kulturhus op på Frederiksberg (hedder Den Gule Villa) og skal have en temauge om tegneserier i februar – uge 7. Leder med lys og lygte efter nogen fra hovedstaden, der kunne have lyst til at udstille, lave en workshop eller andet… så længe det bare har noget med tegneserier (eller tegnefilm) at gøre. Både tegnere med masser erfaring eller lidt erfaring er velkomne til at byde ind. Lokalerne er helt nye og lækre og huset har masser af faciliteter, der frit stilles til rådighed.
    Returner på denne henvendelse, hvis du har mulighed for at hjælpe – eller kender nogen der kan. Takker! Tina Hou

Der er lukket for kommentarer.