Manga på komiks.dk: Kouhei Nishino og Tsugumi Nishino ^__^

Naturligvis skal mangaen også repræsenteres på komiks.dk :Ægteparret Nishino

Komiks.dk stræber efter at repræsentere samtlige aspekter af tegneseriekunsten er derfor glade for at kunne præsentere to manga-skabere: Ægteparret Kouhei Nishino og Tsugumi Nishino.

Kouhei Nishino har arbejdet på titler såsom Psychic Detective Luna and Saiko, C.A.T.S. og Yohei Yakuza og var desuden rådgiver på anime-filmen Gundam F-91. Nishino underviser desuden i Kunst på Kyoto Seika universitetet.

Manga-skaberen Tsugumi Nishino, ofte kendt som blot Tsugumi, debuterede i det ugentlige blad Young Jump i 1993. Siden da har hun haft travlt på titler såsom Yurameki Paradise Girl, My Sweet Home and Tatakau Meido San (The Battling Maid). Hendes værk Fubuki the Female Ninja er blevet udgivet i det amerikanske manga-magasin Chibi-Pop Manga.

Sammen er de to ansvarlige for det web-baserede manga-magasin Cybermanga, der er skabt for at finde nye udtryksformer for manga igennem de nye medier. Cybermanga bliver udgivet på nettet på ni forskellige sprog. Tsugumi Nishino har bidraget med den nuttede og vovede Fighting Maidroids om stuepige-robotter samt Hanamaru Angels, der foregår i et fantasy-univers, hvor tre piger går på en High School for Magi. Kouhei Nishinos bidrag er serien Air Knights, der foregår i år 2015 og omhandler en svært bevæbnet politistyrke, der bekæmper voldelige forbrydelser i et dystopisk fremtidssamfund. Mangaen er i farver og demonstrerer Kouhei Nishinos dynamiske stil.

Kouhei Nishino og Tsugumi Nishino afholder en workshop på festivalen, så der er rig mulighed for at få finpoleret dine evner som manga-tegner!

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.