Grimm’e og grumme eventyr fra Zenescope

Stygge ulv ser et let offer.
Stygge ulv ser et let offer.

Eventyr er noget man fortæller børn, og måske fortæller voksne også nogen gange eventyrerne videre til deres børn fordi de savner deres barndoms historier.

Selv når vi bliver voksne og fornuftige kan vi have brug for at genopleve lidt af vor barndoms magiske verden igen, selv om vi burde beskæftige os med vigtige og seriøse ting som pensionsordninger og boligprogrammer på TV.

For selv om vi har fundet frem til den bedste måde at anlægge en udestue, eller mener at have fundet det optimale mix af aktier og obligationer i forhold til hvor vi nu er i livet og hvor længe vi regner med at leve, så hjælper det os ikke rigtigt med at blive bedre mennesker eller træffe de store valg (eller fravalg) her i livet.

Hvad gør vi når vi pludseligt finder os i de vanskelige situationer, når vi ved at vi burde være i et stabilt og roligt parforhold med en med samme baggrund og uddannelse som os selv, men pludseligt føler at hjertet banker kraftigere hver gang vi ser på den unge kvinde bag disken hos bageren med de ufatteligt mørke øjne og tørklædet om hovedet. Eller når det går op for os at det gode og stabile job vi har til at forsørge familien langsomt æder vores sjæl dag for dag fordi det ikke er det vi egentlig brænder for.

Når vi er i den slags situationer hvor det kan være svært at lade fornuften og pænheden råde, kan vi så bruge eventyrerne til noget? Hvis man skal tro det amerikanske forlag [[Zenescope]] og deres serie [[Grimm Fairy Tales]], så kan et kig i eventyrerne faktisk godt være det man har brug for i en trængt situation.

Både Grimm og grum

... men små rødhætter er ikke alle lige uskyldige.
... men små rødhætter er ikke alle lige uskyldige.

Titlen på serien er en dobbelttydighed eftersom den både henviser til de velkendte eventyr fra brødrene Grimm og til det engelske udtryk ”grim” som blandt andet kan oversættes til ”grum”. Og der er tale om grumme versioner af de gamle eventyr når pointen skal drives hjem hos de søgende personer i historierne.

Skabelonen ser ud til at minde meget om TV-serier som Twilight Zone hvor et tilsyneladende tilfældigt menneske drages ind i det overnaturliges verden. I dette tilfælde sker det for hver af dem ved at de finder en bog med eventyr hvor det første de falder over har en forbavsende relevans for den livssituation de står midt i.

Den grumme fortolkning af det gamle eventyr får dem til at tage situationen op til ny vurdering og komme videre med deres liv, enten det nu er sex før ægteskabet set gennem Den lille Rødhætte og ulven eller en ulige håbløs ensidig kærlighed til en person der udnytter den set gennem Tornerose.

De alternative fortolkninger af eventyrerne står Joe Tyler og Ralph Tedesco for, men det er i lige så høj grad de utroligt flotte tegninger af Joe Dodd, Josh Medors, John Toledo, H.G. Young, Alexandre Benhossi og Aluisio De Souza som er med til at sælge serien. Selv om der er mange tegnere på serien er det overordnede indtryk det samme – historierne er både grumme og sexede på samme tid.

Ugengældt kærlighed kan æde en op hvis man ikke passer på.
Ugengældt kærlighed kan æde en op hvis man ikke passer på.

Fables, forskelle og ligheder
Sammenligningen med [[Fables]] af [[Bill Willingham]] er selvfølgelig noget der ligger lige for, men modsat Fables så er hver afsnit af Grimm Fairy Tales en enkeltstående fortælling. Så selv om begge serier har eventyrets verden som forlæg, så har Grimm Fairy Tales også en del af sine rødder plantet i horror og den tidligere nævnte Twilight Zone.

Online smagsprøver
Generelt har Zenescope som forlag været meget generøse med at give gratis smagsprøver på deres serie, blandt andet på MySpace Comic Books og nu også gennem sitet www.wowio.com. Wowio kræver at man opretter en konto, hvilket er gratis, men derefter kan man gratis læse ting online eller downloade for en forholdsvist rimelig pris der svinger fra $0.99 til $2.99 alt efter indhold. Når man når frem til sitets hovedside indtaster man simpelthen ”Zenescope” i søgefeltet og på den måde får man så en liste over tegneserier som man så kan tilføje til sit bibliotek.

Wowio byder i øvrigt på en række andre online tilbud af tegneserier, herunder også en forsmag på Zenescopes to andre serier “Return to Wonderland” og “1001 Arabian Nights: The Adventures of Sinbad” samt ikke at forglemme rigtige bøger og vigtige dokumenter, rangerende fra Kennedys berømte tale ved muren i Berlin over moderne videnskab, det okkulte og en bog med 1500 tips til at gøre sit liv mere enkelt. Så selv om Zenescopes eventyr måske ikke lige er det du leder efter, så er stedet måske værd at tage et kig på.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.

2 tanker om “Grimm’e og grumme eventyr fra Zenescope”

Der er lukket for kommentarer.