Best of 2007-lister

Forsiden på Dark TowerNej, det er ikke tegneseriesiden, der laver sådanne lister (endnu?) – til gengæld er de begyndt at dukke op ude omkring på nettet. Jeg har foreløbigt fundet to, og de skal da have et par kommentarer med på vejen:

Amazon udnævner de 10 bedste tegneserier / Graphic Novels
På førstepladsen finder vi – lidt overraskende – Peter Davids The Dark Tower – The Gunslinger Born, som fortæller baggrundshistorien bag en af figurerne i Stephen Kings serie The Dark Tower.
Som nummer to er der en webcomic, som har fået en trykt udgave, nemlig Nicholas Gurewitchs The Perry Bible Fellowship, der da også er utroligt morsom og fortjener et større publikum.
Tredie- og fjerdepladsen indtages af genoptryk i luksusudgave – henholdsvis Peanuts og Don Martin, mens der er for mig ukendte Graphic Novels på resten af listen … bortset fra tiendepladsen, der indtages af Buffy sæson otte.

Alt i alt en for mig lidt kønsløs liste, som formår at overse masser af lidt mere “kulørte” men ikke mindre fremragende udgivelser fra i år.

Publisher’s Weekly har også lavet en best of-liste (scroll ned på siden)
De giver førstepladsen til Shortcomings af Adrian Tomine, der er en graphic novel om et par, der glider fra hinanden. Dernæst følger Alice in Sunderland af Bryan Talbot (kendt på dansk for “Den Uartige Rotte” ), den kritikerroste Exit Wounds af Ruto Modan og All-Star Superman af Grant Morrison.
Resten af listen byder på amerikansk indie (Scott Pilgrim!) og lidt manga, hvilket for mig gør den noget bredere og noget mere interessant end Amazons liste. Og så har det jo All-Star Superman med, hvilket aldrig er et minus…

Jeg skal nok opdatere dette indlæg når jeg – ganske uundgåeligt – falder over flere best of 2007-lister.

Og hvad siger I, læserne? Skal jeg/vi prøve at lave en tegneseriesidens 10 bedste fra 2007? Jeg ved ikke rigtigt hvad jeg synes om den slags lister – jeg er nok hverken for eller imod, men læser dem på den anden side gerne … hvis der er interesse, vil jeg da gerne kigge på det.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

En tanke om “Best of 2007-lister”

Der er lukket for kommentarer.