Brøndby og FCK som tegneseriehold

“Brøndby er et tegneseriehold” eller “FC er et tegneseriehold” har det lydt fra de respektive tribuner i årevis, men takket være en ny fælles satsning fra de to klubber kan det nu blive til virkelighed. Som aktionær i Parken Sport & Entertainment havde Tegneseriesidens Kent Damgaard held til at være med til dagens pressemøde.

Flemming ØstergaardDagen efter at have præsenteret et enestående regnskab for Parken Sport og Entertainment med en omsætning på halvanden milliard holdt bestyrelsesformand Flemming Østergaard atter pressemøde, denne gang i selskab med rivalen Per Bjerregaard. Anledningen var annonceringen af en kommende satsning indenfor tegneserie-mediet som får navnet “Fodboldmagasinet Junior”.

To rivaler i samarbejde

Både Parken og Brøndby if er som aktieselskaber forpligtet til at informere om tiltag der kan påvirke aktiekurserne, og derfor havde de to bestyrelsesformænd valgt dagen idag til at informere om den nye satsning. “Jeg havde gerne set at vi kunne annoncere det nye tiltag sammen med Parkens årsregnskab”, udtaler Don Ø, “men da der er tale om en fælles satsning mente vi at det var bedst at holde de to ting adskilt”.

Det er ikke første gang de to rivaler finder fælles forretningsmæssigt fodslag. Således har begge været involveret i den fællesnordiske liga Royal League, ligesom Østergaard i en periode investerede en del af sin personlige formue i aktier i Brøndby.

“Selv om vi er rivaler på det sportslige område”, forklarer Bjerregaard, “så er vi også gensidigt afhængige af hinanden. Der er altid ekstra drama på når Brøndby møder FCK og de bedste sæsoner har været dem hvor de to klubber har konkurreret lige til sidste spillerunde.”

Danske tegnere og forfattere

Det kommende fodboldmagasin er rettet mod et ungt publikum og vil indeholde artikler med baggrund i de to klubber og en gennemgående tegneserie produceret af danske tegnere og forfattere. På pressemødet kunne ingen af de to formænd afsløre noget om navnene på de kunstnere der skulle tilknyttes projektet, da kontrakterne ikke var endeligt underskrevet. Hemmelighedskræmmeriet har medført visse spekulationer om at man forsøgte at få fat på “udenlands proffesionelle” som Peter Snejbjerg eller Henrik Rehr.

Tegneserier virker ikke som et indlysende medie for de to klubber at gå ind i, men en tilfældig snak ved en reception skullePer Bjerregaard lægge kimen til det nye samarbejde. “Nu er vi jo ikke helt unge nogen af os”, forklarer Østergaard, “men vi kunne begge huske at have læst tegneserier om fodbold da vi var yngre. Jeg tror det hed Seriemagasinet eller sådan noget. Ihvertfald kunne jeg huske en serie der hed ‘Roy fra Rovers’ som jeg syntes om, og det viste sig at Per havde læst den der “Bankhurst …”

“Bankhurst Barske Bold Børger”, supplerer Brøndby formanden.

“Ja det var vel derfor du skulle være i en klub der hed noget med ‘B'”, griner Østergaard og fortsætter, “tilfældigvis blev det overhørt af Charles Maskelyne, som jo i mange år har stået for FCK’s aktiviteter rettet mod de yngre fans, såsom ‘De unge løver’ og han nævnte så at tegnefilmskanalen Jetix var på vej med ‘Galctic Football’ som ville blive suppleret med et magasin”.

Samarbejde med Fantask

Inden at man gik videre med ideen var det nødvendigt at vurdere det forretningsmæssige potentiale i satsningen, og her entrerede man med en meget erfaren herre på det danske tegneseriemarked, Søren Pedersen fra tegneserieforretningen Fantask. “Dels ved jeg fra mine kontakter til Egmont at Fantask er en seriøs spiller på markedet”, forklarer Østergaard, “dels er det jo velkendt at Søren har en god smag indenfor fodbold”.

Trods det at Søren Pedersen er fan af byens hold var hans analyse dog så klar at Bjerregaard lod sig overbevise om at projektet var værd at investere i. Bjerregaard afviser også at bladets navn giver skjult reklame til FC Københavns nye brasilianske angriber. “Navnet var noget vi besluttede længe inden FCK fik skrevet kontrakt med ham. Det her er et projekt der har været undervejs i et stykke tid. Jeg synes at ‘Junior’ passer godt til vores klub også, vi har en masse mennesker som arbejder seriøst på ungdomssiden.”.

Udgivelsesdato stadig usikker

Indtil alle kontrakter er på plads vil de to fodboldchefer ikke løfte sløret for hvornår vi kan forvente at se den første udgivelse. “Det der er vigtigt for os”, forklarer Østergaard, “er at vi melder klart ud at vi er på vej ind på dette marked. Vi har analyseret det grundigt og potentialet er der. Derfor er det vigtigt for os at melde det ud netop idag”.

Her på redaktionen venter vi med spænding på at se resultatet af denne nye konstellation i den danske tegneserieverden.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.

4 tanker om “Brøndby og FCK som tegneseriehold”

Der er lukket for kommentarer.