Steen og Stoffer-filmtrilogi på vej!

Calvin & HobbesBill Watterson – manden bag den klassiske stribe Calvin & Hobbes (Steen og Stoffer) holdt i går det første pressemøde siden han holdt op med at tegne serien for over 15 år siden.

Her løftede Watterson sløret for en planlagt filmatisering af Steen og Stoffer, instrueret af Uwe Boll. I hovedrollerne står det allerede fast at Tom Cruise skal spille Steens far, Liv Tyler har rollen som moderen og Eddie Murphy som Frk. Mortensen (naturligvis sminket til lejligheden).

Hvem der skal spille Steen er endnu ikke afgjort – Watterson bemærkede at han gerne havde set Macaulay Culkin, men at han jo desværre var blevet for gammel – men så meget står fast at Rumagent Spiff-identitet bliver ændret radikalt i forhold til tegneserien og at Steen i disse sekvenser bliver spillet af en digitalt manipuleret Vin Diesel. Dette sker for at understrege at der er tale om fantasilege og “ikke handlinger som filmens unge publikum bør forsøge at gøre derhjemme” sagde Watterson. I det hele taget vil seriens vilde fantasi blive tonet ned til fordel for en mere realistisk, familievenlig vinkel.

Digital manipulation er også inde i billedet når Stoffer kommer på tale – her bliver der tale om en 100% digital figur, som i forhold til serien bliver udstyret med indtil flere superkræfter. Andy Serkis skal “spille” Stoffer, og det er også en skuespiller som har en vis erfaring med digitale figurer, da han jo er mest kendt som “Gollum” i Ringenes Herre. Stemmen til Stoffer vil dog blive leveret af Adam Sandler.

Endelig løftede Watterson til sidst sløret for at der – hvis den første film bliver en succes – vil blive tale om en trilogi. Senere afsnit kunne blive instrueret af Ronald Emmerich, men intet er endnu sikkert.
Der er allerede skrevet kontrakt med McDonalds om delvise rettigheder til markedsføring, så mon ikke man vil kunne finde Steen og Stoffer Happy Meals™ hos burgerkæden inden længe?

I det hele taget bliver merchandising en vigtig del af filmene, så forvent et massivt opbud af actionfigurer, sengetæpper og natuligvis tøjdyr. Til det formål er selskabet Watterson Media Industries, INC (WMI) blevet dannet.

Til spørgsmålet om hvorvidt filmen vil afføde nye striber sagde Watterson, at de i al fald ikke vil blive tegnet af ham selv, da han hellere vil prøve kræfter med filmverdenen. “Vi er i indledende kontraktsamtaler med Jims (Davis, skaberen af Garfield, red.) studie om at videreføre serien, men det er for tidligt at sige noget endnu.”

Det skal blive spændende at følge udviklingen af filmen, som under alle omstændigheder nok skal blive en succes.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

2 tanker om “Steen og Stoffer-filmtrilogi på vej!”

  1. APRILSNAR!!!

    Men den var go ;)

    Det var faktisk Uwe Boll der var give-away for mig. Ikke desto mindre, klapsalver for god nar her fra!

Der er lukket for kommentarer.