Vampirellas “far” død af hjertestop

Vamirella
Vamirella

Selv om historien idag er blevet ændret så Vamirella ikke er en vampyr fra planeten Drakulon, men en datter af Lillith, så bør Forrest J Ackerman stadigt regnes for idemand og dermed far til figuren som Archie Goodwin senere udviklede. Ackerman producerede også filmen “Vampirella” hvor han selv medvirkede i en mindre rolle.

Men Ackermans værk og indflydelse rækker langt ud over det. Ackerman opfandt begrebet “sci-fi”, opdagede forfatteren Ray Bradbury og redigerede magasinet Famous Monsters in Filmland. Igennem et langt liv opbyggede Ackerman en imponerende samling af film, bøger og genstande med relation til science fiction og horror, heriblandt den kappe som Bela Lugosi bar i rollen som Dracula i filmen fra 1931. Ackerman gjorde det til en tradition at offentligheden havde adgang til at se den omfattende samling hver lørdag indtil svigtende helbred gjorde det umuligt for ham at fortsætte.

Ackerman fik selv udgivet en række historier, men er også kendt for at have virket som litterær agent for en lang række senere berømte navne indenfor den fantastiske genre Bradbury, Isaac Asimov, Ray Harryhousen, Marion Zimmer Bradley

Forrest J Ackerman døde af hjertestop i den høje alder af 92, men mindet om hans mange bidrag vil leve videre blandt fans i mange år endnu.

Udgivet af

Kent Damgaard

Kent Damgaard er til daglig en stille og fredelig konsulent i IT branchen, men når mørket falder på skifter han til sin hemmelige identitet og skriver om superhelte, vampyrer, varulve og andre gode og rare ting på forskellige websites. Ud over Tegneseriesiden bidrager han til www.comicwiki.dk og forummet på www.comiczone.dk. Sidstnævnte har han fungeret som nyhedsredaktør for i en årrække. Indenfor tegneserier foretrækker han amerikanske superhelte, detektiver og horror, gerne ting der rækker tilbage til de gode gamles politiske ukorrekte pulp dage.

En tanke om “Vampirellas “far” død af hjertestop”

Der er lukket for kommentarer.