The Foundation: Nostradamus havde ret!

De fleste kender vist til Nostradamus, den franske profet der i 1555 udgav bogen Les Propheties (Profetierne), hvori han efter sigende forudser en masse hændelser i historisk og nyere tid.Hans profetier har været meget populære lige fra de blev udgivet til i dag, og han siges bl.a. at have forudsagt Napoleon, Hitler, atombomben og 9/11.

Hvad de fleste ikke ved er, at alle hans profetier er sande, samt at ingen af dem er blevet til virkelighed (“I al fald ingen af de store” ), takket være The Foundation, et hemmelig selskab som Nostradamus selv startede for netop at … forhindre at hans profetier i at blive virkelighed. The Foundation findes og fungerer den dag i dag i dybeste hemmelighed, hvor et team af seere, videnskabsmænd og historikere arbejder sammen med en række felt-agenter for at forhindre at de frygtelige ting som Nostradamus forudså bliver til virkelighed.

Vi følger agent Valentine, som har arbejdet for Foundation i mange år – hans tvivl om selskabets berettigelse og hans mistanke om at der er noget galt internt. Og jeg overrasker vel ikke nogen ved at sige, at der er noget galt internt i The Foundation og Valentine finder sig pludseligt udsat for et swat-team, som vil slå ham ihjel.

The Foundation er en fundamentalt spændende serie – der er dømt lige dele X-files, 24 og Mission Impossible, og jeg er underholdt hele vejen, selv om serien på den anden side ikke har ændret mit liv.

Serien er skrevet af John Rozum og tegnet af Paul Azaceta og Chee. Hele herligheden udgives af Boom! Studios, og den første TPB er på gaden nu.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

3 tanker om “The Foundation: Nostradamus havde ret!”

  1. Hvad jeg virkelig vil vide er, hvorfor Alan Moore er afbildet i forsidens baggrund?

    Det kunne være enhver skægget galning, hvis det ikke var for urskiven der er tegnet ind i hans ansigt. Watchman, indeed …

Der er lukket for kommentarer.