Infinite Crisis #1 (af 7)

Infinite Crisis #01Titel: Infinite Crisis 1 (af 7)
Forfatter: Geoff Johns
Tegner: Phil Jimenez og Andy Lanning
Udgiver: DC Comics
Karakter: [rate 7.5]

Her er den så, den store event som DC efter sigende har brygget på i årevis.
Der har været optakter det sidste års tid, senest de fire miniserier Villains United, Day of Venegance, The OMAC Project og The Rann/Thanagar War, som i bedste fald har været rimelige, men ikke noget man vil huske om 5 eller 10 år.
Og hvordan er så første nummer af the big thing?
Forbavsende godt og velfortalt, faktisk, med et glimrende set-up til resten af serien og nogle overraskende kaniner trukket op af hatten … men samtidig ikke uden problemer – come on, den kamp med Mongul kunne vi godt have undværet.
Alt i alt stiller dette nummer flere spørgsmål end det besvarer, og det er præcis som det skal være. Jeg håber virkeligt at de ikke kuldsejler denne serie, for den overvejende del af plottet er spændende og også nødvendigt for DC-universet.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.