Tegneserielæsere: det ligegyldige segment

(advarsel: dette indlæg indeholder spoilere om handlingen i Captain America #25. Hvis du ikke har læst hvad der sker med Cap, så lad være med at fortsætte!)

Ron og Hermione dør i slutningen af den nye Harry Potter!

– der fik jeg din opmærksomhed, ikke sandt? Jeg har ingen viden om, hvorvidt det er sandt eller ej, men var jeg læser af Harry Potter, ville jeg være pænt sur over at læse en sådan overskrift i medierne inden jeg på nogen måde havde en chance for at læse historien.

Nu læser jeg så ikke Potter, men følger derimod ivrigt med i Ed Brubackers fremragende Captain America. I onsdags kunne jeg så læse overskrifter som “Captain America killed! Marvel comic book hero cut down by sniper“, “Captain America Killed Outside Courthouse” og “Shocking event for Captain America” (denne dog med spoiler-advarsel).

I dag følger bl.a. DR og Ekstra Bladet trop, og her er der ikke nogen spoileradvarsler eller lignende – det er “Superhelt Kaptajn Amerika er død” og “Nekrolog: Kaptajn Amerika er død“.

Jeg ved at Ed Brubacker er en fremragende forfatter, og betvivler ikke at historien er værd at læse på trods af at jeg kender overraskelsen, men HELT ÆRLIGT!! Jeg havde ikke behøvet at se det i de landsdækkende nyheder. Er det bare mig, eller hører det ikke med til almindelig god tone ikke at afsløre vigtige plotelementer omkring fiktive historier i pressen?

Men hvad pokker, jeg er bare tegneserielæser, et fuldstændigt ligegyldigt segment. Jeg bor sikkert i en hule under min mors hus, bader kun to gange om året, vejer 200 kg og har en latter der lyder som en tilfreds gris.
Hvem dælen bekymrer sig om hvad jeg mener om noget?

Hm, jeg tror jeg vil til at læse Harry Potter.

Udgivet af

Ulf Reese Næsborg

Ulf Reese Næsborg er født i 1971, og har læst tegneserier siden da, hvilket vil sige at han har læst stort set samtlige albumudgivelser i Danmark indtil starten af 90'erne, hvor han begyndte at læse overvejende udenlandske tegneserier. Læser mest amerikanske tegneserier, både fra 'de to store' og fra Indie-udgivere. Yndlingsforfatterne er Grant Morrison, skarpt efterfulgt af Alan Moore, men han har også et blødt punkt for Brian Michael Bendis, J. Michael Straczynski og Brian K. Vaughan. Han er manden bag tegneseriesiden og som sådan den man skal kontakte hvis man har generelle spørgsmål eller kommentarer til siden.

3 tanker om “Tegneserielæsere: det ligegyldige segment”

 1. Du er en bitter gammel mand, og så i så ung en alder :)

  Det er nu lidt sjovt at JP sætter ikke mindre end tre spoiler advarsler på en artikel om Desperate Housewifes hvor Eva Longoria er kommet til at tale over sig om indholdet af næste sæson, mens man her tilsyneladende ikke gør sig den umage at checke op med den danske udgiver af Marvel om hvor langt man er med udgivelserne i forhold til det amerikanske. Det er trods alt mange læsere hos Egmont der får afsløret handlingen i en af deres større udgivelser i år.

  Men om det bare er almindelig inkompetence hos journalisterne der fører den slags med sig, eller det er et udslag af alm. litterært snobberi er svært at sige. Respekten for den fantastiske genre har jo altid kunnet ligge på et meget lille sted hos anmeldere og journalister her i landet. Nogen tror jeg rent faktisk lider af en modvilje mod genren, men hovedparten tror jeg bare ikke forstår den eller har evnen til at sætte sig ind i hvad der foregår i hovedet på dem der synes om det, lidt som med Heavy Metal – de står som forældre til en teenager :) :) :)

 2. ja, det synes jeg såmænd osse er ret så irriterende, nu læser jeg ikke Cap, men alligevel kan jeg da hurtigt tænke mig til der vil være en masse der bliver noget muggen, efter sådan en ufrivillig nyhed,

 3. Nu er jeg landet igen :raket: men er stadig fortørnet, selv om min erfaring netop siger mig hvad Kent også nævner, nemlig at der ikke er megen respekt for os eller vores tegneserier.
  Jeg blev måske i virkeligheden bitter fordi – suk – det ændrer sig bare aldrig, lige meget hvor meget man slår i dynen. Tegneserier er noget useriøst pjat, og dermed basta. :doom:

  Men nu glæder jeg mig mest til at læse Captain America #25. Jeg tror at jeg prøver at skaffe den hurtigt bare for at få stillet min nysgerrighed (og jeres?).

Der er lukket for kommentarer.